50 gramų | mielės |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
500 gramų | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
250 mililitrų | vanduo |
šiek tiek | kmynai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sūrūs riestainiai
- Mielinė bulka su razinomis
- Bulvių duona
- Grikių duona
- Apvaliosios bandelės
- naminė duonelė
- Naminė bulka su sezamais
- Totorių duona
- Grūdėtoji duona
- Avietiniai keksiukai
- Duona be glitimo
- Vatikano duona
- Ruginių miltų bandelės
- Plikyta duonelė "Mariaus"
- Sėlenų duona
- Naminė duona
- Albinos duona
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Duona su prieskoniais
- Duona su džiovintais vaisiais
naminė duonelė
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
50 gramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Vanduo,
250 mililitrų - Kmynai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles išsukti su cukrumi, berti miltus ir druską, tuomet pilti aliejų ir šiltą vandenį. Visą šią tešlą gerai išmaišyti ir uždengus palikti šaldytuve kelias valandas. Išėmus iš šaldytuvo iš tešlos formuoti bandeles ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepkite bandeles trupučiu aliejaus ir pabarstyti pagal sezamo sėklomis arba kmynais. Užtieskite rankšluosčiu ir palikite dar apie 20 minučių, kad pakiltų. Tuomet kepti orkaitėje apie 15 minučių 170 0C.
Komentarai (3)
-
laura
2016-04-10 16:37
Kažkas kas rašė receptą turėtų aiškiau parašyti, dabar neaišku kokį aliejų dėti,alyvuogių ar saulėgrąžų... Mielės sausos ar ne... Daug neaiškumų. Miltai jeigu kvietiniai tai čia gaunasi bulka galima sakyti o ne duona.manau duonai reiktų ruginių viso grūdo miltu