Naminė bulka su sezamais
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
300 mililitrų pienas
1.5 arbatinio šaukštelio mielės (sausos)
3 valgomieji šaukštai sviestas
1.5 arbatinio šaukštelio druska
550 gramų kvietiniai miltai
2 valgomieji šaukštai cukrus
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Pirma jums reikia persijoti miltus per sietą, kad jie būtų praturtinti deguonimi.

Pašildykite pieną, temperatūra turėtų būti šiek tiek didesnė nei kambario. Į dubenėlį supilkite sausų mielių, užpilkite šiek tiek šilto pieno, įpilkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus, išmaišykite ir palikite šiek tiek pastovėti, kol susidarys burbuliukai paviršiuje.

Ištirpintą ir atvėsintą sviestą sumaišykite su mielėmis. Supilkite likusį pieną ir cukrų. Viską išmaišykite. Įberkite druskos ir pamažu minkydami pilkite miltus. Tešlą minkykite apie 5 minutes, ji turėtų būti vientisa ir nelipti prie rankų. Palikite tešlą dubenyje, uždenkite rankšluosčiu arba dangčiu ir padėkite į šiltą vietą 1,5 valandos.

Kai tešla padvigubėja, ją aptepkite aliejumi ir dar lengvai paminkykite. Tada dėkite į aliejumi išteptą skardą ir apibarstykite sezamo sėklomis.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C. Kol orkaitė kaista, tešla dar turi pakilti. Tada kepkite apie 35 minutes iki auksinės rudos spalvos. Bulką iš kepimo formos išimti tik atvėsusią.

Populiariausi receptai šią savaitę

Naminė bulka su sezamais

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Pirma jums reikia persijoti miltus per sietą, kad jie būtų praturtinti deguonimi.

Pašildykite pieną, temperatūra turėtų būti šiek tiek didesnė nei kambario. Į dubenėlį supilkite sausų mielių, užpilkite šiek tiek šilto pieno, įpilkite 1 arbatinį šaukštelį cukraus, išmaišykite ir palikite šiek tiek pastovėti, kol susidarys burbuliukai paviršiuje.

Ištirpintą ir atvėsintą sviestą sumaišykite su mielėmis. Supilkite likusį pieną ir cukrų. Viską išmaišykite. Įberkite druskos ir pamažu minkydami pilkite miltus. Tešlą minkykite apie 5 minutes, ji turėtų būti vientisa ir nelipti prie rankų. Palikite tešlą dubenyje, uždenkite rankšluosčiu arba dangčiu ir padėkite į šiltą vietą 1,5 valandos.

Kai tešla padvigubėja, ją aptepkite aliejumi ir dar lengvai paminkykite. Tada dėkite į aliejumi išteptą skardą ir apibarstykite sezamo sėklomis.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C. Kol orkaitė kaista, tešla dar turi pakilti. Tada kepkite apie 35 minutes iki auksinės rudos spalvos. Bulką iš kepimo formos išimti tik atvėsusią.

Reklama:

Komentarai (5)


  • Jo 2016-12-20 23:32

    Labai paprasta ir skanu:)


  • Ro 2012-05-16 12:44

    Labai labai super, pigus, paprastas ir skanus receptukas. Ačiū ;)


  • as 2011-07-25 18:00

    kas per bulka? LIETUVISKAI BANDELE %-)


  • nat 2011-07-25 14:25

    super receptas. visada pavyksta ir labai skanu :super:


Daugiau receptų