400 mililitrų | vanduo (šiltas) |
20 gramų | mielės |
600 gramų | kvietiniai miltai |
šiek tiek | sviestas |
Jei orkaitėje kepimo metu turėsite indą su vandeniu, duona išeis traškesnė. Į tešlą galite dėti prieskoninių žolelių, daugiau sviesto, tepti pienu ar kiaušiniu prieš kepimą. Eksperimentuokite. Duona dėkinga. Jei naudojate sausas mieles nereikės laukti antro kilimo, šaukite į krosnį iš karto dar kartą paminkę ir suformavę.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Duonos keksas
- Juoda ruginė duona
- Kepta duona "Su skyle"
- Prancūziška duona Brioche
- Aguoninis pyragas
- Ciabatta (itališka duona)
- Balta duonelė su sezamų danga
- Citrinų duona
- Avietiniai keksiukai
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Duonelė su graikiniais riešutais
- Sodininkų duona
- Kopūstų duonelė
- Pikantiška duona
- Ruginė duona
- Pynutės su sezamo sėklomis
- Duona su prieskoniais
- Naminė bulka su sezamais
- Balta duona su čiobreliais
- Naminė balta duona
Naminė balta duona
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo, šiltas,
400 mililitrų -
Mielės,
20 gramų -
Kvietiniai miltai,
600 gramų - Sviestas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dalį vandens (apie puse stiklinės) sumaišykite su mielėm ir palaukite kol mielės ištirps ir “suburbuliuos” paviršiuje. Tada viską sumaišykite su miltais, ir uždengus plėvele palaukite kol tešla pakils dvigubai. Tada suminkykite tešlą ir dar kartą uzdenkite plevele. Palaukite kol pakils. Kepti karštoj orkaitėj (apie 200 celsijaus). Suformavus pagal nuotaiką, galima padaryti visokių juokingų įpjovų.
Jei orkaitėje kepimo metu turėsite indą su vandeniu, duona išeis traškesnė. Į tešlą galite dėti prieskoninių žolelių, daugiau sviesto, tepti pienu ar kiaušiniu prieš kepimą. Eksperimentuokite. Duona dėkinga. Jei naudojate sausas mieles nereikės laukti antro kilimo, šaukite į krosnį iš karto dar kartą paminkę ir suformavę.
Komentarai (3)
-
lina
2014-03-28 16:18
o kam sviestas ir kiek jo reikia?