300 gramų | aliejaus |
200 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
2 stiklinės | miltai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
2 valgomieji šaukštai | krakmolas |
5 vienetai | morkos |
1 sauja | lazdyno riešutai |
Kepam apie 30 - 40 min. (kuo platesnė forma tuo trumpiau) 180°C temp.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tortas su varškės kremu
- Medaus ir bananų pyragas
- Baltas greitpyragis
- Vyniotinukai su obuoliais
- Pyragas su šaldytomis braškėmis
- Velykinė boba
- Vyniotinis su obuoliene
- Tamsus pyragas
- Aguoninis
- Obuolių pyragas su juodaisiais serbentais
- Tiramisu
- Gražusis obuolių pyragas
- Citrininis pyragas
- Graikinių riešutų pyragas
- Jogurto indelio pyragas
- Pyragas su kopūstais
- Ryžių pyragas su silke
- Diena ir Naktis
- Everestas
- A la Brownie
Morkų pyragas su riešutais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Aliejus,
300 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Miltai,
2 stiklinės -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Krakmolas,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
5 vienetai -
Lazdyno riešutai,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aliejų plakame su cukrum, po to dedame grietinę su nugesinta joje soda, viską suplakus iki vientisos masės, pilame kiaušinius, vėl plakame. Palaiksniui beriame miltus sumaišytus su krakmolu. Viską gerai išplakame ar išmaišome (masė turi gautis standi, perbraukus šakute grioveliai išsilygina ne iš karto). Tada dedam smulkia tarka sutarkuotas morkas ir pasmulkintus riešutus.
Viską išmaišome ir pilame į kepimo formą išteptą sviestu ar išklota kepimo popieriumi.
Kepam apie 30 - 40 min. (kuo platesnė forma tuo trumpiau) 180°C temp.