12 vienetų | morkos |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
0.5 stiklinės | manų kruopos |
1 vienetas | obuoliai |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 stiklinė | grietinė |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grikių košė su grybais
- Avižinė košė su moliūgų tyre
- Bulvių košė
- Ropių piure
- Ryžių košė su cukinija
- Rabarbarų tyrė
- Bulvių košė su grybais
- Lęšių ir ryžių pikantiška košė
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
- Smaližių avižinė košė
- Desertinė avižinė košė
- Pievagrybių apkepas su bulvių koše
- Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
- Penkių grūdų košė su spirgučiu padažu
- Svarainių ir manų putėsiai
- Ryžių košė su vaisiais
- Obuolių košė
- Sauliaus manų košė
- Sūdytos rūgštynės žiemai
- Grikių košė su dešrele ir avokadu
Morkų pudingas
-
Morkos,
12 vienetų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Manų kruopos,
0.5 stiklinės -
Obuoliai,
1 vienetas -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
1 stiklinė - Cinamonas
- Citrinos, žievelė
- Druska
- Džiūvėsėliai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į tarkuotas morkas sudedamas tarkuotas obuolys, manų kruopos, su cukrumi ištrinti kiaušinių tryniai, cinamonas, tarkuota citrinos žievelė, pasūdoma. Viską išmaišius sukrečiami išplakti kiaušinių baltymai. Skarda ištepama sviestu, pabarstoma džiūvėsėliais ir į ją sudedama morkų masė. Viršus pašlakstomas tirpintu sviestu ir kepama orkaitėje. Supjaustytas ir sviestu užpiltas pudingas tiekiamas pašildytame pusdubenyje. Atskirai duodama grietinės ar mėgstamo švelnaus padažo (pieno, grietinės ir kt.).