Moliūgų sultys
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
15 gramų citrinos rūgštis
3 vienetai morkos
9 litrai vanduo
0.5 kilogramo abrikosų (džiovinti)
1.5 kilogramo cukrus
3 kilogramai moliūgai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Moliūgus nulupti ir susmulkinti. Morkas taip pat nuskusti ir susmulknti: perpjauti bent į dvi dalis, jei didesnės - keturias dalis.
Morkų ir moliūgų gabalėliai turi būti maždaug vienodo dydžio.
Moliūgus, morkas, abrikosus sudedame į puodą. Užpilame 3 litrais vandens. Verdame apie 1-1,5 h, kol suminkštėja. Viską sutriname iki vientisos tyrės.
Po to į puodą sudedame cukrų, citrinos rūgštelę ir supilame likusį vandenį (6 litrus). Viską kaitiname ant ugnies dar apie 1 valandą, vis pamaišant.
Gautas sultis supilstome į stiklainius ir uždarome.
Skaniomis sultimis bus galima mėgautis visą žiemą.

Populiariausi receptai šią savaitę

Moliūgų sultys

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Moliūgus nulupti ir susmulkinti. Morkas taip pat nuskusti ir susmulknti: perpjauti bent į dvi dalis, jei didesnės - keturias dalis.
Morkų ir moliūgų gabalėliai turi būti maždaug vienodo dydžio.
Moliūgus, morkas, abrikosus sudedame į puodą. Užpilame 3 litrais vandens. Verdame apie 1-1,5 h, kol suminkštėja. Viską sutriname iki vientisos tyrės.
Po to į puodą sudedame cukrų, citrinos rūgštelę ir supilame likusį vandenį (6 litrus). Viską kaitiname ant ugnies dar apie 1 valandą, vis pamaišant.
Gautas sultis supilstome į stiklainius ir uždarome.
Skaniomis sultimis bus galima mėgautis visą žiemą.

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų