350 gramų | moliūgai |
1.5 stiklinės | miltai |
2 | kiaušiniai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
šiek tiek | žemės riešutai |
1 | apelsinų |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
200 mililitrų | cukrus |
šiek tiek | imbieras (maltas) |
šiek tiek | gvazdikėliai (malti, kvapnieji pipirai ) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keksiukai su juodaisiais serbentais
- Keksas su razinomis
- Kiaušinių keksiukai
- Kepsniukai su sūriu
- Keksiukai su šviežiomis uogomis
- Tradicinis keksas
- Spanguolių keksiukai
- Šokoladiniai keksiukai
- Keksas
- Dribsnių keksiukai
- Keksiukai su spanguolėmis
- Šokoladiniai keksiukai
- Jogurtinis keksas su raudonųjų arba juodųjų serbentų kremu
- Keksas su apelsinų sultimis ir razinomis
- Spelkeksas
- Keksas su mėlynėmis
- Ypatingasis keksas
- Varškės keksas
- Kondensuoto pieno keksiukai
- Kapučininiai keksiukai
Moliūgų keksas su riešutais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Moliūgai,
350 gramų -
Miltai,
1.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
2 -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Žemės riešutai
-
Apelsinai,
1 -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
200 mililitrų - Imbieras, maltas
- Gvazdikėliai, malti, kvapnieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nulupame moliūgą, supjaustome stambiais gabalais, iškepame orkaitėje ( 190 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes). Sutriname iki vientisos mases. Į moliūgų košę pilame aliejų, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, išmaišome.
Apelsiną gerai nuplauname ir kartu su žievele susmulkiname maisto smulkintuvu, sudedame į moliūgų masę. Suberiame likusius prieskonius.
Atskirame dubenyje išmaišome miltus ir kepimo miltelius, po truputį įmaišome į moliūgo masę. Sudedame smulkintus riešutus.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie valandą, skanaus! Keksą valgome jau pilnai atvėsusį.