600 gramų | moliūgai |
6 vienetai | obuoliai |
2 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
2.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
1.5 stiklinės | grietinė |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kukurūzų apkepas
- Keptos paprikos
- Burokėlių blynai su varške
- Įdarytos paprikos
- Varškės ir morkų apkepas
- Įdaryti pomidorai
- Įdaryti svogūnai
- Kuskusas su pievagrybiais
- Daržovių iešmai
- Agurkų ir cukinijos apkepas
- Balandėliai su daržovių įdaru
- Vištienos užkepėlė
- Kvietinių miltų blynai
- Skaniausi kibinai
- Balandėliai su daržovių įdaru
- Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
- Lauko čili sriuba
- Cukinijų blyneliai
- Įdaryta cukinija
- Kopūstų maltiniai
Moliūgų ir obuolių apkepas
- Paruošimo laikas:
-
Moliūgai,
600 gramų -
Obuoliai,
6 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Džiūvėsėliai,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
2.5 valgomojo šaukšto -
Grietinė,
1.5 stiklinės - Cinamonas
- Citrinos, žievelė
- Cukrus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nulupti moliūgai, išskobus sėklas, sutarkuojami ir pašutinami truputyje vandens su sviestu. Tada į juos suberiami tarkuoti obuoliai ir dar pavirinama. Nukaitus puodą, masė atvėsinama. Suberiami džiūvėsėliai, su cukrumi išsukti kiaušinių tryniai, įtarkuojama citrinos žievelė ar įberiama kitų prieskonių, druskos. Viskas sumaišoma. Vėliau sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvas ar forma ištepama riebalais, pabarstoma džiūvėsėliais, ir sukrečiama masė, apdėliojama sviesto gabalėliais. Kepama orkaitėje. Tiekiama su grietine.