250 gramų | moliūgai | |
3 vienetai | kiaušiniai | |
3 vienetai | obuoliai | |
120 gramų | cukrus | |
110 gramų | kvietiniai miltai | |
110 gramų | kvietiniai miltai | |
100 mililitrų | alyvuogių aliejaus | |
1 vienetas | citrinos žievelė | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas | |
0.5 arbatinio šaukštelio | malto muskato | |
1 žiupsnelis | druska | |
Tešlos raugui: | ||
2 valgomieji šaukštai | moliūgų sėklos | |
Glajui: | ||
0.5 vieneto | citrinų sultys | |
100 gramų | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Obuolių pyragas
- Plokštainis diena-naktis
- Švelnus pyragas
- Obuolių pyragas
- Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
- Obuolių pyragas
- Pyragas su obuoliais
- Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
- Pyragas su Oreo sausainiais
- Slyvų pyragas
- Norvegiška tuno pynė
- Prancūziškas mėsos pyragas
- Pyragas su aguonomis ir razinomis
- Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
- Kopūstų pyragas su žirniais
- Duona su pomidorais
- Pyragas su varškės įdaru
- Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu
- Velykinis pyragas
- Riešutų plokštainis (kugelis)
Moliūgo ir obuolių pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Moliūgai,
250 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Obuoliai,
3 vienetai -
Cukrus,
120 gramų -
Kvietiniai miltai,
110 gramų -
Kvietiniai miltai,
110 gramų -
Alyvuogių aliejus,
100 mililitrų -
Citrinos žievelė,
1 vienetas -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Maltas muskatas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Moliūgų sėklos,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Citrinų sultys,
0.5 vieneto -
Cukraus pudra,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti alyvuogių aliejų ir gerai išmaišyti.
Miltus sumaišyti kartu su cinamonu, maltu muskatu, kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Viską supilti į kiaušinių masę. Gausis gana tiršta masė.
Moliūgą ir obuolius sutarkuoti. Įtarkuoti citrinos žievelę. Viską dėti į tešlą ir gerai išmaišyti, įberiame moliūgų sėklas. Šiek tiek sėklų paliekame papuošimui.
Orkaitę įkaitintame iki 190 laipsnių. Pyragą kepame apie valandą laiko.
Iškepusiam pyragui leidžiame šiek tiek atvėsti.
Glajų paruošiame iš citrinų sulčių ir cukraus pudra.
Glajumi puošiame pyragą, apiberiame likusiomis moliūgų sėklomis.
Komentarai (2)
-
Daiva
2017-11-19 14:07
Skanu,paprasta,pigu-pagrindinius produktus panaudojau iš savo sodo