Močiutės keksas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 vienetas kiaušiniai
šiek tiek druska
150 gramų aliejaus
75 gramai migdolai
50 gramų cukraus pudra
50 gramų vaisiai (džiovinti)
4 valgomieji šaukštai romas (arba brendis)
500 gramų kvietiniai miltai
150 mililitrų pienas
80 gramų cukrus
40 gramų mielės (šviežios)
100 gramų razinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Razinas išmaišykite su romu ar brendžiu. Palikite pastovėti bent 15 minučių.
Išplakite kiaušinius su cukrumi. Į kiaušinio plakinį supilkite piene ištirpintas mieles.
Įberkite druskos, supilkite aliejų, miltus ir išmaišykite.
Po to suberkite razinas, džiovintus vaisius ir sukapotus riešutus. Tešlą gerai išminkykite.

Suformuokite du pailgus pyragus ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių.
Pirmas 10 minučių kepkite 180-200 laipsnių orkaitėje, o likusias 20 minučių – 150-160° C.

Populiariausi receptai šią savaitę

Močiutės keksas

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Razinas išmaišykite su romu ar brendžiu. Palikite pastovėti bent 15 minučių.
Išplakite kiaušinius su cukrumi. Į kiaušinio plakinį supilkite piene ištirpintas mieles.
Įberkite druskos, supilkite aliejų, miltus ir išmaišykite.
Po to suberkite razinas, džiovintus vaisius ir sukapotus riešutus. Tešlą gerai išminkykite.

Suformuokite du pailgus pyragus ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių.
Pirmas 10 minučių kepkite 180-200 laipsnių orkaitėje, o likusias 20 minučių – 150-160° C.

Reklama:

Komentarai (2)


  • Lenkukaraliene 2015-10-23 10:23

    Skanu , bet vietoj viščiuko tinka vaikai . tik sakau :)))


Daugiau receptų