Močiutės čeburėkai su mėsa
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
200 gramų kiaulienos faršas
150 gramų veršienos faršas
2 vienetai svogūnai
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek druska
šiek tiek prieskoniai (maltai mėsai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
tešlai:
miltai, tešlai ir jos minkymui
1 kiaušinis
1-2 puodeliai vandens


Į kvietinius miltus įmušame kiaušinį ir maišome šaukštu ir pamažu pildami vandenį. Kai tešlos nebeįmanoma maišyti šaukštu, tešlą minkome rankomis. Kai tešla gerai išminkyta, t.y. nustoja lipti prie rankų, dedame ją į maišelį.
Kiaulienos faršą sumaišome su veršienos faršu, masę pagardiname prieskoniais, sudedame smulkintus svogūnus ir gerai viską sumaišome. Imame tešlos gabalėlį, kočėlu gražiai jį iškočiojame iki 3 mm storio, į vieną ruošinio pusę dedame šaukštą paruošto faršo (būtinai plonu sluoksniu). Dabar kitą ruošinio pusę užlenkiame ant viršaus, kraštus lengvai sulyginame pirštais. Čeburekus gražiai peiliu apipjaustome. Į keptuvę įpilame apie 1 cm. augalinio, statome ją ant didelės ugnies ir laukiame kol aliejus įkais. Aliejui įkaitus į keptuvę dedami čeburėkai. Kepame. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluostuko, kad susigertų perteklinis aliejus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Močiutės čeburėkai su mėsa

Komentarai: 11
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

tešlai:
miltai, tešlai ir jos minkymui
1 kiaušinis
1-2 puodeliai vandens


Į kvietinius miltus įmušame kiaušinį ir maišome šaukštu ir pamažu pildami vandenį. Kai tešlos nebeįmanoma maišyti šaukštu, tešlą minkome rankomis. Kai tešla gerai išminkyta, t.y. nustoja lipti prie rankų, dedame ją į maišelį.
Kiaulienos faršą sumaišome su veršienos faršu, masę pagardiname prieskoniais, sudedame smulkintus svogūnus ir gerai viską sumaišome. Imame tešlos gabalėlį, kočėlu gražiai jį iškočiojame iki 3 mm storio, į vieną ruošinio pusę dedame šaukštą paruošto faršo (būtinai plonu sluoksniu). Dabar kitą ruošinio pusę užlenkiame ant viršaus, kraštus lengvai sulyginame pirštais. Čeburekus gražiai peiliu apipjaustome. Į keptuvę įpilame apie 1 cm. augalinio, statome ją ant didelės ugnies ir laukiame kol aliejus įkais. Aliejui įkaitus į keptuvę dedami čeburėkai. Kepame. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluostuko, kad susigertų perteklinis aliejus.

Reklama:

Komentarai (11)


  • aa 2013-12-11 14:57

    o kiek miltu reikia teslai?


  • m 2013-11-06 13:15

    labai skaniai gavosi :))


  • Alma 2013-10-04 16:39

    labai skaniai gavosi,aciu uz receptuka;)


  • ten 2013-09-24 14:58

    ten Alinos komentare:)


  • rasoma 2013-09-24 14:57

    rasoma ,kad gavosi guminiai ceburekai,o ne guminei,kilmininko linksnis kam,medinei kedei,kam gelezinei lazdai.daznai komentaruose grubios gramatines klaidos,geda...


  • niam-niam 2012-11-02 16:38

    Guminiai gaunasi, kai miltai turi daug glitimo pvz. 550D. :super:


  • niam-niam 2012-11-02 16:38

    Guminiai gaunasi, kai miltai turi daug glitimo pvz. 550D. :super:


  • Jevgenija 2012-10-28 12:14

    Pati jau geri 7 metai gaminu šiuos čeburėkus, tešla tikrai nesigauna guminė, o čeburėkai sultingi, be proto skanūs. Mano vaikinas išsirinko juos sau kaip pagrindinį patiekalą, kai nori, kad jį palepinčiau.


  • alina 2012-10-21 12:22

    teko karta ragauti tokiu ceburekų pagal tokį recepta,tai patikekit guminei,na kitaip tariant šliaupas :-D :-D


  • DIANA 2011-02-20 10:56

    nu nezinau kad cia tesla kaskoke nevykus tikrausiai butu kieta kaip akmuo :-)


Daugiau receptų