2 vienetai | triušiena (šlaunelės) |
200 gramų | grybai |
300 gramų | cukinija |
5 vienetai | bulvių |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | paprika (geltona saldžioji) |
1 vienetas | poras |
1 sauja | petražolės (šviežios) |
1 sauja | bazilikas (švieži) |
50 gramų | grietinė |
50 gramų | sviestas |
šiek tiek | sūris ("Džiugas") |
šiek tiek | prieskoniai |
šiek tiek | lauro lapų (lapeliai, malti) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 valgomasis šaukštas | druska |
Cukiniją kartu su paprika, smulkintais žalumynais, poru, taip pat apkepti svieste. Supilti grietinę ir dar patroškinti.
Viską, taip pat ir virtus grybus, suversti į verdantį vandenį (3 l.). Sudėti stambia tarka tarkuotas bulves ir virti apie 15 min. Paragauti ir pridėti, jei reikia, dar tų pačių prieskonių, Sriubą jau lėkštėje galima pagardinti "Džiugu".
Nepamirškite važiuodami grybauti pasiimti ne tik daržovių bet ir druskos, tuomet jau miške bus galime gardžiuotis šia sriubyte:)
Linkiu būti akyliems ir vikriems!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Špinatų ir rūgštynių sriuba su šviežia šonine
- Pupų sriuba
- Agurklės sriuba
- Arvydo pertrinta brokolių sriuba
- Rūgštynių sriuba
- Makaronų sriuba su jautienos juostelėmis
- Tiršta pievagrybių sriuba
- Šamų sriuba
- Sidabražolės sriuba
- Daržovių sriuba su grybais
- Sojų sriuba
- Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais ir šviežiomis bulvytėmis
- Pieniška daržovių sriuba
- Burokėlių-grybų sriuba
- Sultinys su pievagrybiais
- Žirnių sriuba su vištiena
- Kiaulienos troškinys-sriuba
- Kopūstų sriuba su vištos šlaunelėmis
- Rūgštynių sriuba su kietai virtais kiaušiniais
- Tofu sriuba su daržovėmis
Miško grybų sriuba su triušiena (ar zuikiena)
- Paruošimo laikas:
-
Triušiena, šlaunelės,
2 vienetai -
Grybai,
200 gramų -
Cukinija,
300 gramų -
Bulvės,
5 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Paprika, geltona saldžioji,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas -
Petražolės, šviežios,
1 sauja -
Bazilikas, švieži,
1 sauja -
Grietinė,
50 gramų -
Sviestas,
50 gramų - Sūris, "Džiugas"
- Prieskoniai
- Lauro lapai, lapeliai, malti
- Juodieji pipirai
-
Druska,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išmirkytą triušieną išvirti su druska, juodaisiais pipirais ir lapeliais. Supjaustyti ir pakepinti svieste su svogūnais, preiskoniais Santa Maria "Miško mišiniu" ir druska, jei trūksta.
Cukiniją kartu su paprika, smulkintais žalumynais, poru, taip pat apkepti svieste. Supilti grietinę ir dar patroškinti.
Viską, taip pat ir virtus grybus, suversti į verdantį vandenį (3 l.). Sudėti stambia tarka tarkuotas bulves ir virti apie 15 min. Paragauti ir pridėti, jei reikia, dar tų pačių prieskonių, Sriubą jau lėkštėje galima pagardinti "Džiugu".
Nepamirškite važiuodami grybauti pasiimti ne tik daržovių bet ir druskos, tuomet jau miške bus galime gardžiuotis šia sriubyte:)
Linkiu būti akyliems ir vikriems!