750 gramų | vyšnios |
1.5 stiklinės | miltai |
150 gramų | maltų migdolų |
100 gramų | sviestas |
šiek tiek | želė (vyšnių) |
0.5 stiklinės | cukrus |
šiek tiek | kiaušiniai ((trynys)) |
šiek tiek | gvazdikėliai (malti) |
šiek tiek | cinamonas |
1 arbatinis šaukštelis | cukraus pudra |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sacher tortas Kalėdoms
- Tiramisu tortukas
- Baltymų tortas
- Tortas iš krekerių "Žuvytės"
- Šokoladinio riešutų kremo sūrio pyragas
- Mano Napaleonas
- Jogurtinis tortas su vasaros uogomis
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Tortas su varškės kremu
- Nekeptas varškės tortas
- Tortas su uogienės padažu
- Braškių tortas
- Tortukas "Gaiva"
- Vaflių tortas su šokoladu
- Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
- Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
- Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
- Kalėdinis tortas "Meškiukai sniege"
- Nekeptas sausainių tortas
- Mėgstamiausias pyragas
Migdolinis vyšnių tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Vyšnios,
750 gramų -
Miltai,
1.5 stiklinės -
Malti migdolai,
150 gramų -
Sviestas,
100 gramų - Želė, vyšnių
-
Cukrus,
0.5 stiklinės - Kiaušiniai, (trynys)
- Gvazdikėliai, malti
- Cinamonas
-
Cukraus pudra,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į miltus įberkite žiupsnelį druskos, gvazdikėlių, cukrų, cinamono ir migdolų. Sudėkite kapotą sviestą, trynį ir viską gerai išminkykite. Tešlą suvyniokite į foliją ir 2 valandas palaikykite šaldytuve.
Tada iškočiokite 1/2 cm storio lakštą ir įdėkite jį į kepimo popieriumi ar folija išklotą torto formą. Palikite apie 2 cm aukščio kraštelį, o tešlos perteklių nupjaukite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Pagrindą kepkite 25 minutes. Tada atvėsinkite.
Paruoškite želę, kaip nurodyta ant pakelio. Ant torto sudėkite vyšnias (bus skaniau, jei prieš tai iš vyšnių išimsite kauliukus) ir užpilkite ant jų želę. Tortą valandą palaikykite šaldytuve.