Mieliniai riestainiukai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas kvietiniai miltai
1.5 stiklinės pienas
40 gramų mielės
100 gramų cukrus
2 vienetai kiaušiniai
50 gramų sviestas
15 gramų druska
2 valgomieji šaukštai cukraus pudra
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpintas sviestas, druska, miltai, įmušami kiaušiniai.

Tešla gerai išminkoma ir pastatoma šiltai, kad pakiltų.
Jei tešla per skysta, įdedame dar šiek tiek miltų ir išminkome, paliekame, kad pakiltų.

Iš pakilusios tešlos formuojame riestainiukus.

Pakilę riestainiai metami į verdantį ir pasūdytą vandenį. Verda, kol iškyla.

Išgriebti riestainiukai pabarstomi cukraus pudra, apdžiovinami ir kepami orkaitėje apie 15-20 min.

Populiariausi receptai šią savaitę

Mieliniai riestainiukai

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpintas sviestas, druska, miltai, įmušami kiaušiniai.

Tešla gerai išminkoma ir pastatoma šiltai, kad pakiltų.
Jei tešla per skysta, įdedame dar šiek tiek miltų ir išminkome, paliekame, kad pakiltų.

Iš pakilusios tešlos formuojame riestainiukus.

Pakilę riestainiai metami į verdantį ir pasūdytą vandenį. Verda, kol iškyla.

Išgriebti riestainiukai pabarstomi cukraus pudra, apdžiovinami ir kepami orkaitėje apie 15-20 min.

Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų