1 kilogramas | kvietiniai miltai |
1.5 stiklinės | pienas |
40 gramų | mielės |
100 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | sviestas |
15 gramų | druska |
2 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
Tešla gerai išminkoma ir pastatoma šiltai, kad pakiltų.
Jei tešla per skysta, įdedame dar šiek tiek miltų ir išminkome, paliekame, kad pakiltų.
Iš pakilusios tešlos formuojame riestainiukus.
Pakilę riestainiai metami į verdantį ir pasūdytą vandenį. Verda, kol iškyla.
Išgriebti riestainiukai pabarstomi cukraus pudra, apdžiovinami ir kepami orkaitėje apie 15-20 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bandelės su varške
- Skandinaviškos bandelės
- Bandelės su aguonomis
- Bandelės su kumpio įdaru
- Vasaros čeburekai su kiaulienos faršu
- Bandelės su vištiena ir pievagrybiais
- Bandelės su kriaušėmis
- Bandelės su spanguolėmis
- Kumpio ir sūrio bandelės
- Bandelės su varške
- Naminė bulka su sezamais
- Močiutės bandelės su obuoliais
- Bandelės su bulvėmis
- Mielinės bandelės
- Aguoninis pyragas
- Aguonų vyniotinukai
- Bandelės su grybų įdaru
- Močiutės kaimiškos dešrelės
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės su kviečiais
Mieliniai riestainiukai
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Pienas,
1.5 stiklinės -
Mielės,
40 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Druska,
15 gramų -
Cukraus pudra,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpintas sviestas, druska, miltai, įmušami kiaušiniai.
Tešla gerai išminkoma ir pastatoma šiltai, kad pakiltų.
Jei tešla per skysta, įdedame dar šiek tiek miltų ir išminkome, paliekame, kad pakiltų.
Iš pakilusios tešlos formuojame riestainiukus.
Pakilę riestainiai metami į verdantį ir pasūdytą vandenį. Verda, kol iškyla.
Išgriebti riestainiukai pabarstomi cukraus pudra, apdžiovinami ir kepami orkaitėje apie 15-20 min.