1 vienetas | kiaušiniai ((aptepimui)) | |
1 valgomasis šaukštas | pienas ((aptepimui)) | |
Tešlai: | ||
450 gramų | kvietiniai miltai | |
230 gramų | vanduo | |
1 arbatinis šaukštelis | sausų mielių | |
1 valgomasis šaukštas | cukrus | |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska | |
50 mililitrų | aliejaus | |
Įdarui: | ||
400 gramų | mėsa (malta) | |
1 pundelis | žalumynų | |
200 gramų | sūris |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vatikano duona
- Bananų duonelė
- Medaus duona
- Duona be glitimo
- Kepenėlių duona
- Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
- Duonos keksas
- Duona su žalumynais
- Mano naminė duona
- Ciabatta (itališka duona)
- Duonelė su graikiniais riešutais
- Kepta duona "Su skyle"
- Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
- Duona "Ežiukas"
- Obuolių duona
- Duona su imbieru ir česnaku
- Šviesi kvietinė duona
- Citrinų duona
- Balta sluoksniuota duona
- Duona su svogūnais ir sūriu
Mielinės tešlos vyniotinis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiaušiniai, (aptepimui),
1 vienetas -
Pienas, (aptepimui),
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kvietiniai miltai,
450 gramų -
Vanduo,
230 gramų -
Sausos mielės,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Aliejus,
50 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Mėsa, malta,
400 gramų -
Žalumynai,
1 pundelis -
Sūris,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mielės sumaišykite su miltais, sudėkite likusias sudedamąsias dalis ir minkykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 2 kartus.
Sumaišykite faršą su tarkuotu sūriu ir kapotais žalumynais.
Iškočiokite tešlą, ant jos paskirstykite įdarą ir susukite. Dėkite vyniotinį ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pastovėti 30 - 40 minučių.
Ištepkite vyniotinio viršų kiaušiniais, sumaišytais su pienu. Įdėkite į orkaitę ir kepkite 180°C temp. 40 - 45 minučių.