Mielieji šuniukai
AUTORIUS:
Leta
Porcijų skaičius: 48
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 48
200 gramų miltai (kvietiniai)
30 gramų miltai (kukurūzų)
180 gramų sviestas
3 valgomieji šaukštai cukraus pudra
3 valgomieji šaukštai grietinė ( (riebi))
0.5 pakelio šokoladas ( (juodas arba pieniškas))
šiek tiek sausainiai (Šokoladiniai dribsnių (ausytėms))
šiek tiek saldainiai (lazdelės (akytėms))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Kvietinius miltus sumaišyti su kukurūzų miltais.
2.
Sviestą išsukti su grietine bei cukraus pudra iki vientisos masės. Po to palaipsniui sudėti miltų mišinį. Suminkyti tešlą. Tešla gaunasi malonios konsistencijos, labai gerai minkosi.
3.
Šokolado plytelę susmulkinam į nedidelius gabalėlius, pasiruoškite 48 nedidelius gabalėlius. Atgnybiam nedidelį tešlos gabalėlį (apie 10 g.), rankomis suformuojame rutuliuką, suplojame lyg darytume cepelinus, į vidų dedame šokolado gabalėlį ir vėl padarome rutuliuką, turi gautis maždaug lazdyno riešuto didumo. Ir tai pakartojame su likusia tešla.
4.
Dabar iš tešlos rutuliukų padarome mielus šuniukus. Iš dribsnių padarome ausytes, iš šokoladinių pagaliukų skirtų tortų puošimui padarome akytes, o nosytę iš tešlos gabalėlio, į kurį įberti šiek tiek kakavos, gerai išminkyti ir susukus nedidelį rutuliuką prilipdyti šuniukui nosytę.
5.
Orkaitę įkaitinti iki 150-160°C temp. sudėti šuniukus į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti apie 20 min. kol gražiai pagels. Atvėsinti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Mielieji šuniukai

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 48
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kvietinius miltus sumaišyti su kukurūzų miltais.

  2. Sviestą išsukti su grietine bei cukraus pudra iki vientisos masės. Po to palaipsniui sudėti miltų mišinį. Suminkyti tešlą. Tešla gaunasi malonios konsistencijos, labai gerai minkosi.

  3. Šokolado plytelę susmulkinam į nedidelius gabalėlius, pasiruoškite 48 nedidelius gabalėlius. Atgnybiam nedidelį tešlos gabalėlį (apie 10 g.), rankomis suformuojame rutuliuką, suplojame lyg darytume cepelinus, į vidų dedame šokolado gabalėlį ir vėl padarome rutuliuką, turi gautis maždaug lazdyno riešuto didumo. Ir tai pakartojame su likusia tešla.

  4. Dabar iš tešlos rutuliukų padarome mielus šuniukus. Iš dribsnių padarome ausytes, iš šokoladinių pagaliukų skirtų tortų puošimui padarome akytes, o nosytę iš tešlos gabalėlio, į kurį įberti šiek tiek kakavos, gerai išminkyti ir susukus nedidelį rutuliuką prilipdyti šuniukui nosytę.

  5. Orkaitę įkaitinti iki 150-160°C temp. sudėti šuniukus į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti apie 20 min. kol gražiai pagels. Atvėsinti.

Receptą atsiuntė Leta
Reklama:

Komentarai (4)


  • Eglė 2015-09-25 17:18

    Labai jau gražu ir išradinga :D


Daugiau receptų