600 gramų | kiauliena |
300 gramų | grybai (švieži) |
2 stiklinės | grietinėlės, 35% |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | prieskoniai (kepsnių) |
3 vienetai | svogūnai |
2 stiklinės | majonezas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Suktinukai patale
- Kepsnys Verseka
- Kiaulienos kepsnys su morkomis ir sūriu
- Šašlykas pomidorų sultyse
- Kiaulienos karis
- Kiaulienos karka
- Netikras zuikis
- Vyne troškintas triušis
- Maltiniai su grybų padažu
- Steikas medaus, cinamono ir čili marinate
- Kumpis su šparaginėmis pupelėmis
- Kiaulienos šašlykas
- Šoninės ir svogūnų pyragas
- Kotletai pomidorų padaže
- Troškintos veršienos kepenėlės
- Jautienos muštinis su svogūnais
- Ėrienos šašlykas
- Turkiškas kebabas
- Įdarytas netikras zuikis
- Veršienos kepsnys
Mėsos kepsnys su grybais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiauliena,
600 gramų -
Grybai, švieži,
300 gramų -
Grietinėlė, 35%,
2 stiklinės -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Prieskoniai, kepsnių,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
3 vienetai -
Majonezas,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaulienos gabaliuką aptepti majonezo - prieskonių kepsniams mišinių ir marinuoti pora valandų. Grybus nuplauti, supjaustyti ir apkepti keptuvėje, įkaitintame aliejuje. Tada sudėti apkepti ir pjaustytus svogūnus. Grybus pagardinti druska, pipirais. Į gilią kepimo skardą padėti išmarinuotą mėsos gabaliuką ir supilti (į tą pačią skardą) keptuvės turinį. Viską kepti apie 30 minučių 180 °C temperatūroje. Tada ant grybų supilti grietinėlę ir dar troškinti apie pusvalandį. Iškepus, pjaustyti mėsą griežinėliais ir patiekti su troškintais grybais.