500 gramų | kiauliena (kumpis) |
1.5 stiklinės | apelsinų sulčių |
1.5 arbatinio šaukštelio | garstyčios |
1 arbatinis šaukštelis | medus |
1 skiltelė | česnakas |
2 vienetai | apelsinų |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Veršienos pjausniai
- Kotletai su įdaru
- Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
- Kaukazo šašlykai
- Blynai su paprika, pomidorais ir kumpiu
- Šašlykai pomidorų pastos marinate
- Mėsos kukuliai grietinėlės padaže
- Lazaninis makaronų apkepas
- Maltos mėsos kotletai su sūrio įdaru
- Kiaulienos šonkauliai su daržovėmis
- Naminiai mėsainiai su ant grilio kepta mėsyte
- Kotletai su kiaušiniais
- Savo sultyse marinuoti šašlykai
- Kotletai su daržovių įdaru
- Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
- Įdaryta paprika
- Pietūs moliniame inde
- Iškylos dešrelės
- Bulvytės su dešrelėmis
- Faršu įdaryti pomidorai
Mėsa su apelsinais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiauliena, kumpis,
500 gramų -
Apelsinų sultys,
1.5 stiklinės -
Garstyčios,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Medus,
1 arbatinis šaukštelis -
Česnakas,
1 skiltelė -
Apelsinai,
2 vienetai - Aliejus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruoštą kiaulieną supjaustyti 2 cm storio gabaliukais. Kiekvieną mėsos gabaliuką lengvai pamuškite, pabarstykite druska, ir apkepkite iš abiejų pusių, įpylę truputėlį aliejaus, gilioje keptuvėje.
Susmulkinkite nuvalytus česnakus, juos suberkite ant mėsos, išmaisykite ir kepkite dar 3 - 5 min., nuolat maišant mėsą.
Į keptuvę supilkite apelsinų sultis, garstyčias, medų, kruopščiai sumaišykite, sumažinkite ugnį, uždengtoje dangčiu keptuvėje troškinkite 20 - 30 min., kol nuvirs pusė padažo. Tada i keptuvę sudėkite nuvalytus apelsinus ir sumaišykite juos su mėsa. Keptuvę uždenkite dangčiu ir 15 min. troškinkite ant silpnos ugnies.