1 vienetas | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
500 gramų | menkės |
40 mililitrų | aliejaus |
600 gramų | bulvių |
Kukulius galima ir virti aliejuje. Tokiu atveju reikės apie 400 ml aliejaus. Virti kiekvieną kukuliuką reikėtų apie 3 minutes, kol gražiai pagelsta.
Prie menkės kukulių paduodamas pomidorų arba krienų padažas.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lašiša su vasaros gėrybėmis
- Lašiša su daržovėmis ir grybais
- Vėrinukai su žuvies kukulaičiais
- Marinuota žuvis su padažu
- Išmarinuota žuvis
- Lašišos faršo ir grikių kotletukai
- Silkė su manų koše
- Lynas, keptas ant grotelių
- Žuvies kukulaičiai
- Lašiša grietinėlės padaže
- Lašiša su prieskoninėmis žolelėmis
- Žuvies kotletai
- Keptos midijos su sūriu
- Tradicinė dvaro žuvis adventui
- Jūreivio sapnas
- Silkės apkepas su ryžiais
- Spalvota jūros ešerio filė
- Orkaitėje keptos telapijos
- Silkė su morkomis
- Saida margoje tešloje
Menkės kukuliai
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Juodieji pipirai
-
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Menkės,
500 gramų -
Aliejus,
40 mililitrų -
Bulvės,
600 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Virta menkė nulupama, išėmus kaulus sumaigoma (galima sumalti mėsmale), sumaišoma su virtomis bulvėmis ar bulvių tyre, įmušamas kiaušinis, supilamas ištirpintas sviestas, įberiama druskos ir pipirų. Iš šios masės padaromi kukuliai. Jie pavoliojami miltuose ir iškepami keptuvėje arba skardoje.
Kukulius galima ir virti aliejuje. Tokiu atveju reikės apie 400 ml aliejaus. Virti kiekvieną kukuliuką reikėtų apie 3 minutes, kol gražiai pagelsta.
Prie menkės kukulių paduodamas pomidorų arba krienų padažas.