Mėlynių pyragas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
100 mililitrų cukrus
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
300 mililitrų kvietiniai miltai
255 gramai sviestas
1 vienetas kiaušiniai
0.25 arbatinio šaukštelio druska
1 vienetas citrinos (žievelė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Įdarui papildomai reiks:

• 1 citrinos sulčių(naudokit tą nuo kurios tarkavot žievelę)
• 4 puodelių mėlynių(tinka tiek šviežios tiek šaldytos)
• 0,5 puodelio cukraus
• 4 a.š. kukurūzų miltų

Tešlai: sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę. Šakute įmaišyti kambario temperatūros sviesta ir kiaušinį. Puse tešlos sudėti į kepimo formą (kitą puse pasilikti, jos reikės vėliau). Forma turėtų būti apie 30*25 cm dydžio.

Įdarui: sumaišyti, cukrų, kukurūzų miltus, citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Viską sudėti į skardelę ant tešlos. Uždėti kitą tešlos pusę.
Kepti apie 45 minutes 190˚C orkaitėje.

Atvėsinti ir supjaustyti stačiakampiais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Mėlynių pyragas

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įdarui papildomai reiks:

• 1 citrinos sulčių(naudokit tą nuo kurios tarkavot žievelę)
• 4 puodelių mėlynių(tinka tiek šviežios tiek šaldytos)
• 0,5 puodelio cukraus
• 4 a.š. kukurūzų miltų

Tešlai: sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę. Šakute įmaišyti kambario temperatūros sviesta ir kiaušinį. Puse tešlos sudėti į kepimo formą (kitą puse pasilikti, jos reikės vėliau). Forma turėtų būti apie 30*25 cm dydžio.

Įdarui: sumaišyti, cukrų, kukurūzų miltus, citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Viską sudėti į skardelę ant tešlos. Uždėti kitą tešlos pusę.
Kepti apie 45 minutes 190˚C orkaitėje.

Atvėsinti ir supjaustyti stačiakampiais.

Reklama:

Komentarai (5)


  • Jurgita 2015-10-11 14:40

    Melynes deti trintas ar nesmulkintas?


  • fdiscover.blogspot.com 2011-02-20 13:09

    ne tada tiesiog dėk uogiene, bet manau skonis turėtu skirtis


  • Klausimas 2011-02-19 13:50

    O jei dėčiau tik mėlyniu uogienę, tada jau nebereikėtų gaminti įdaro?


Daugiau receptų