1 kilogramas | kvietiniai miltai |
250 gramų | medus |
250 gramų | sviestas |
5 vienetai | kiaušiniai |
1 stiklinė | cukrus |
3 stiklinės | vanduo |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | gvazdikėliai (malti) |
šiek tiek | muskatas |
šiek tiek | imbieras |
šiek tiek | kardamonas |
100 gramų | razinos |
100 gramų | apelsinų (žievelė) |
100 gramų | lazdyno riešutai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
- Obuolių pyragas su varške ir karamele
- Citrininis riešutinis keksas
- Pyragas su varškės įdaru
- Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
- Bulka su šokolado įdaru
- Skanusis keksiukas
- Obuolių pyragas be tešlos
- Pyragas "Trupinukas"
- Pyragas su bulvėmis
- Svogūnų pyragas
- Jogurtinis pyragas
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Pyragas "2 in 1"
- Varškės apkepas su bananais
- Šokoladinis pyragas su obuoliais "Žiemos valsas"
- Obuolių pyragėliai su cinamonu
- Tinginių - tinginys
- Pyragas prie sultinio ar sriubos
- Morkų pyragas puodelyje
Meduolis
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Medus,
250 gramų -
Sviestas,
250 gramų -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Cukrus,
1 stiklinė -
Vanduo,
3 stiklinės -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Cinamonas
- Gvazdikėliai, malti
- Muskatas
- Imbieras
- Kardamonas
-
Razinos,
100 gramų -
Apelsinai, žievelė,
100 gramų -
Lazdyno riešutai,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Cukrus, sviestas ir medus sudedami į puodą, įpilama vandens ir kaitinama, kol viskas ištirpsta, o vėliau atvėsinama. Miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, gvazdikėliais, muskatu, imbieru, kardamonu dedami į mediniu šaukštu sukamą masę. Įmušama po vieną kiaušinio trynį, vėliau sudedami išplakti baltymai, riešutai, razinos, tarkuota apelsino žievelė. Tešla padalijama į 3 dalis ir kepama trijose skardose, išklotose aliejumi išteptu, miltais pabarstytu pergamentiniu popieriumi. Orkaitė turi būti vidutinio karštumo. Kepama 30 min. nedarinėjant orkaitės durelių. Vėliau ugnis sumažinama ir kepama dar 30 min.