Meduolis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas kvietiniai miltai
250 gramų medus
250 gramų sviestas
5 vienetai kiaušiniai
1 stiklinė cukrus
3 stiklinės vanduo
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
šiek tiek cinamonas
šiek tiek gvazdikėliai (malti)
šiek tiek muskatas
šiek tiek imbieras
šiek tiek kardamonas
100 gramų razinos
100 gramų apelsinų (žievelė)
100 gramų lazdyno riešutai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Cukrus, sviestas ir medus sudedami į puodą, įpilama vandens ir kaitinama, kol viskas ištirpsta, o vėliau atvėsinama. Miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, gvazdikėliais, muskatu, imbieru, kardamonu dedami į mediniu šaukštu sukamą masę. Įmušama po vieną kiaušinio trynį, vėliau sudedami išplakti baltymai, riešutai, razinos, tarkuota apelsino žievelė. Tešla padalijama į 3 dalis ir kepama trijose skardose, išklotose aliejumi išteptu, miltais pabarstytu pergamentiniu popieriumi. Orkaitė turi būti vidutinio karštumo. Kepama 30 min. nedarinėjant orkaitės durelių. Vėliau ugnis sumažinama ir kepama dar 30 min.

Populiariausi receptai šią savaitę

Meduolis

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Cukrus, sviestas ir medus sudedami į puodą, įpilama vandens ir kaitinama, kol viskas ištirpsta, o vėliau atvėsinama. Miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, gvazdikėliais, muskatu, imbieru, kardamonu dedami į mediniu šaukštu sukamą masę. Įmušama po vieną kiaušinio trynį, vėliau sudedami išplakti baltymai, riešutai, razinos, tarkuota apelsino žievelė. Tešla padalijama į 3 dalis ir kepama trijose skardose, išklotose aliejumi išteptu, miltais pabarstytu pergamentiniu popieriumi. Orkaitė turi būti vidutinio karštumo. Kepama 30 min. nedarinėjant orkaitės durelių. Vėliau ugnis sumažinama ir kepama dar 30 min.

Reklama:

Komentarai (4)


Daugiau receptų