Medaus tortas su želė ir kava
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Ingredientai skirti 24 cm skersmens formai. Matavimui naudojama 200 ml tūrio stiklinė. Ingredientai skirti 24 cm skersmens formai. Matavimui naudojama 200 ml tūrio stiklinė. Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 stiklinės miltai
1 stiklinė cukrus
2 vienetai kiaušiniai
100 gramų sviestas
2 valgomieji šaukštai medus
1 arbatinis šaukštelis soda
Kremui:
1 litras riebi grietinė
150 mililitrų stipri kava
2 pakeliai želė
5 valgomieji šaukštai cukraus pudra
4 valgomieji šaukštai citrinų sultys
2 valgomieji šaukštai želatina
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Pasigaminame želė pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas, bet su mažesniu kiekiu vandens, kad želė būtų tvirtesnė. Statome sustingti. Sustingusią supjaustome mažais gabaliukais.
2.
Išsiverdame stiprios kavos (geriausia espresso) ir paliekame atvėsti.
3.
Ruošiame papločius: į puodą beriame cukrų, dedame sviestą ir medų. Statome ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitiname, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus.
4.
Tuomet masę atvėsiname (kad nesutrauktų kiaušinių), bet neatšaldome visiškai, - ji turi būti šilta. Pilame į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišome.
5.
Tuomet actu nugesiname sodą, supilame į turimą masę, iš karto viską išmaišome. Beriame 3 stikines miltų, užminkome tešlą.
6.
Ant stalo suberiame likusią 1 stiklinę miltų (galite berti po pusę, galbūt visos nereikės) ir išverčiame ant jų tešlą. Minkome, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų. Jei tešlai pakanka miltų - ji laiko savo formą, bet yra minkšta. Tad miltų kiekį truputį koreguokite pagal situaciją. Man visiškai pakako 4 stiklinių.
7.
Tešlą daliname į 5-6 dalis.
8.
Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo - pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 24 cm., kad apipjovus jau iškepusį paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą (bet trupinių reikia labai nedaug, tad nekočiokite labai didelio papločio). Papločiai išeina labai ploni - taip ir turi būti, jie gražiai pakils.
9.
Kepame po vieną iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 min., kol gražiai paruduoja. Kepa išties labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! Тodėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5.
10.
Ant iškepusio papločio iš karto dedame 24 cm. formos dugną, ir peiliu apipjauname šonus. Likučius pasiliekame.
11.
Ruošiame kremą: želatiną užpilme 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti.
12.
Grietinę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį).
13.
Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname, supilame į kremą ir viską išmaišome. Statome į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą.
14.
Surenkame tortą: atsidedame šiek tiek kremo torto viršaus aptepimui, o likusį sumaišome su želė gabaliukais.
15.
Papločius konditeriniu teptuku patepame kava ir sutepame kremu, sumaišytu su želė gabaliukais . Tą darome pakankamai greitai, nes kremas linkęs greitai tirpti.
16.
Viršų ir šonus tai pat negausiai aptepame kremu.
17.
Pastatome apie 15 min. į šaldytuvą, kad kremas dar truputį sustingtų.
18.
Papločių likučius sutriname į trupinius (aš sutryniau tiesiog pirštais, o paskui dar patryniau bulviu grūstuve be skylučių - jie pastovėję buna pakankamai sausi ir labai gerai trupa).
19.
Apibarstome viršų ir šonus trupiniais. Puošiame pagal savo norus. Mano papuošimai - cukraus pudra. Skanaus :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Medaus tortas su želė ir kava

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Tešlai: Kremui:
Autoriaus žodis: Ingredientai skirti 24 cm skersmens formai. Matavimui naudojama 200 ml tūrio stiklinė. Jurgitos receptai
Gaminimo eiga:
  1. Pasigaminame želė pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas, bet su mažesniu kiekiu vandens, kad želė būtų tvirtesnė. Statome sustingti. Sustingusią supjaustome mažais gabaliukais.

  2. Išsiverdame stiprios kavos (geriausia espresso) ir paliekame atvėsti.

  3. Ruošiame papločius: į puodą beriame cukrų, dedame sviestą ir medų. Statome ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitiname, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus.

  4. Tuomet masę atvėsiname (kad nesutrauktų kiaušinių), bet neatšaldome visiškai, - ji turi būti šilta. Pilame į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišome.

  5. Tuomet actu nugesiname sodą, supilame į turimą masę, iš karto viską išmaišome. Beriame 3 stikines miltų, užminkome tešlą.

  6. Ant stalo suberiame likusią 1 stiklinę miltų (galite berti po pusę, galbūt visos nereikės) ir išverčiame ant jų tešlą. Minkome, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų. Jei tešlai pakanka miltų - ji laiko savo formą, bet yra minkšta. Tad miltų kiekį truputį koreguokite pagal situaciją. Man visiškai pakako 4 stiklinių.

  7. Tešlą daliname į 5-6 dalis.

  8. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo - pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 24 cm., kad apipjovus jau iškepusį paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą (bet trupinių reikia labai nedaug, tad nekočiokite labai didelio papločio). Papločiai išeina labai ploni - taip ir turi būti, jie gražiai pakils.

  9. Kepame po vieną iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 3-4 min., kol gražiai paruduoja. Kepa išties labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! Тodėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5.

  10. Ant iškepusio papločio iš karto dedame 24 cm. formos dugną, ir peiliu apipjauname šonus. Likučius pasiliekame.

  11. Ruošiame kremą: želatiną užpilme 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti.

  12. Grietinę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį).

  13. Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname, supilame į kremą ir viską išmaišome. Statome į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą.

  14. Surenkame tortą: atsidedame šiek tiek kremo torto viršaus aptepimui, o likusį sumaišome su želė gabaliukais.

  15. Papločius konditeriniu teptuku patepame kava ir sutepame kremu, sumaišytu su želė gabaliukais . Tą darome pakankamai greitai, nes kremas linkęs greitai tirpti.

  16. Viršų ir šonus tai pat negausiai aptepame kremu.

  17. Pastatome apie 15 min. į šaldytuvą, kad kremas dar truputį sustingtų.

  18. Papločių likučius sutriname į trupinius (aš sutryniau tiesiog pirštais, o paskui dar patryniau bulviu grūstuve be skylučių - jie pastovėję buna pakankamai sausi ir labai gerai trupa).

  19. Apibarstome viršų ir šonus trupiniais. Puošiame pagal savo norus. Mano papuošimai - cukraus pudra. Skanaus :)

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų