Marokietiškas kalakutienos troškinys “Tagine”
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
10 vienetų alyvuogių
1 skiltelė česnakas
150 gramų kuskusas
0.5 vieneto citrinos (marinuotos)
10 vienetų citrinos (marinuotos)
šiek tiek šafranas ((nebūtina))
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis druska
1 arbatinis šaukštelis kalendra (džiovinta arba šviežia)
1 arbatinis šaukštelis petražolės (kapotos: šviežios arba džiovintos)
3 vienetai svogūnai
1 vienetas imbieras (1 cm gaballiukas)
300 gramų kalakutiena (krūtinėlė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1. Nulupame daržoves: svogūnus, česnaką ir imbierą ir tada smulkiai sukapojame ar sutarkuojame.

2. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir beriame sutarkuotas prieskonines daržoves. Kepiname jas apie 5 minutes.

3. Kalakutieną perpjauname įstrižai, kad gautųsi du nestori gabalėliai.

4. Mėsą įtriname prieskoniais (druska, pipirai ir žolelės).

5. Kai svogūnai tampa permatomi, sudedame į keptuvę šafraną ir kalakutieną, užpilame puse stiklinės vandens ir uždengę dangčiu troškiname 10 minučių.

6. Marinuotas citrinas supjaustome plonais griežinėliais.

7. Kai kalakutiena išsitroškins, sudedame į keptuvę marinuotų citrinų griežinėlius ir alyvuoges, patroškiname dar 10 min.

8. Kol kalakutiena baigia troškintis, puode užviriname 200 ml vandens ir supilame į jį kuskusą. Tuomet uždengiame dangtį ir leidžiame pastovėti ~10 minučių.

9. Kai patiekalas baigs troškintis, išspaudžiame į jį citrinos sultis. Patiekime su išbrinkusiomis kuskuso kruopomis.

Marokietiškas kalakutienos troškinys “Tagine”

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

1. Nulupame daržoves: svogūnus, česnaką ir imbierą ir tada smulkiai sukapojame ar sutarkuojame.

2. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir beriame sutarkuotas prieskonines daržoves. Kepiname jas apie 5 minutes.

3. Kalakutieną perpjauname įstrižai, kad gautųsi du nestori gabalėliai.

4. Mėsą įtriname prieskoniais (druska, pipirai ir žolelės).

5. Kai svogūnai tampa permatomi, sudedame į keptuvę šafraną ir kalakutieną, užpilame puse stiklinės vandens ir uždengę dangčiu troškiname 10 minučių.

6. Marinuotas citrinas supjaustome plonais griežinėliais.

7. Kai kalakutiena išsitroškins, sudedame į keptuvę marinuotų citrinų griežinėlius ir alyvuoges, patroškiname dar 10 min.

8. Kol kalakutiena baigia troškintis, puode užviriname 200 ml vandens ir supilame į jį kuskusą. Tuomet uždengiame dangtį ir leidžiame pastovėti ~10 minučių.

9. Kai patiekalas baigs troškintis, išspaudžiame į jį citrinos sultis. Patiekime su išbrinkusiomis kuskuso kruopomis.

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...