Marmurinis kavos keksas
AUTORIUS:
Rama,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
200 gramų sviesto skonio „rama maestro“
200 gramų cukrus
3 vienetai kiaušiniai
1 žiupsnelis druska
200 gramų miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
70 mililitrų pienas
20 gramų kakava
5 arbatiniai šaukšteliai kava (stipri)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Sviesto skonio "Rama Maestro" gerai išsukame su cukrumi ir druska. Įmušame po vieną kiaušinį ir gerai po kiekvieno išplakame. Miltus persijojame su kepimo milteliais, suberiame į paruoštą masę ir gerai išmaišome, maišant supilame pieną.
2.
1/3 tešlos masės atidedame į kitą indą. Į ją įmaišome kakavą bei įpilame 5 šaukštelius užplikytos stiprios kavos.
3.
Kekso formą patepame riebalais ir apibarstome džiūvėsėliais.
4.
Dedame ½ baltos masės, visą rudą ir ant viršaus vėl baltos. Kepame iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Patikriname pagaliuku, ar jau iškepė. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Marmurinis kavos keksas

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Sviesto skonio "Rama Maestro" gerai išsukame su cukrumi ir druska. Įmušame po vieną kiaušinį ir gerai po kiekvieno išplakame. Miltus persijojame su kepimo milteliais, suberiame į paruoštą masę ir gerai išmaišome, maišant supilame pieną.

  2. 1/3 tešlos masės atidedame į kitą indą. Į ją įmaišome kakavą bei įpilame 5 šaukštelius užplikytos stiprios kavos.

  3. Kekso formą patepame riebalais ir apibarstome džiūvėsėliais.

  4. Dedame ½ baltos masės, visą rudą ir ant viršaus vėl baltos. Kepame iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Patikriname pagaliuku, ar jau iškepė. Skanaus!

Receptą atsiuntė Rama
Reklama:

Komentarai (5)


  • jurga 2017-06-27 00:43

    iskepiau,tai nuostabus keikas!!!aciu uz recepta.


  • kepejas 2014-06-14 15:06

    Tinkamas nebent mažai skardai. Patarčiau visko deti trigubai i standartine skardą.


Daugiau receptų