0.5 litro | žiediniai kopūstai (kalafiorai (marinuoti)) | |
100 gramų | lašinukai (rūkyti ar švieži) | |
1 vienetas | svogūnai ((smulkiai pjaustytas) ) | |
2 skiltelės | česnakas ((smulkiai supjaustytas) ) | |
30 gramų | sviestas (apie) | |
šiek tiek | žalumynų (krapai ir smulkinti svogūnų laiškai) | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | pipirai | |
Padažui: | ||
šiek tiek | miltai | |
šiek tiek | grietinė | |
šiek tiek | pienas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškinti salierai
- Avižinių dribsnių plovas
- Sojos faršo ir makaronų troškinys
- Pievagrybiai kepti su česnaku
- Troškinti kopūstai su morkomis
- Karpis, šutintas aluje
- Pievagrybiai su žiedinias kopūstais
- Bulvės su slyvomis ir abrikosais
- Troškinti rauginti kopūstai su grybais
- Troškintos voveraitės
- Voveraitės ar kiti grybai sviesto ir grietinės padaže
- Citrininiai ryžiai
- Troškinta lydeka
- Šutintas karosas
- Pomidorai su svogūnais
- Grikių košė su daržovėmis
- Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Žuvies troškinys
- Šutintas upėtakis
- Švieži troškinti kopūstai
Marinuotų kalafiorų troškinukas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Žiediniai kopūstai, kalafiorai (marinuoti),
0.5 litro -
Lašinukai , rūkyti ar švieži,
100 gramų -
Svogūnai, (smulkiai pjaustytas) ,
1 vienetas -
Česnakas, (smulkiai supjaustytas) ,
2 skiltelės -
Sviestas, apie,
30 gramų - Žalumynai, krapai ir smulkinti svogūnų laiškai
- Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Miltai
- Grietinė
- Pienas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kalafiorų (marinuotų) indelį nupilti, nuvarvinti. Kadangi marinatas (receptas patalpintas) yra labai švelnus, tai nuplauti nereikia.
Lašinukus smulkiai pjaustyti ir pakepinti, pridėti smulkintą svogūną, česnaką. Pakepus berti kalafiorus, barstyti druska, prieskoniais ir apkepinti iki rusvumo, tada įdėti sviesto, smulkintų krapų, svogūno ar laiškinio česnako laiškelių.
Pabaigoje barstyti trupučiu miltų, įdėti grietinės apie 1 valg. šaukštą, pilti pieno iki norimo tirštumo, užvirti. Tinka ir bulvytė, ir raugintas agurkėlis!