Populiariausi receptai šią savaitę

Marinuoti pomidorai

Komentarai: 5
  • Paruošimo laikas: Apie 1 val..
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Žali arba rausvi surūšiuoti ir rūpestingai atrinkti kieti nedideli pomidorai nuplaunami. Kad kaitinant odelė nesutrūktų, pomidorai subadomi mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku. Po to sudedami į stiklainius ir užpilami šaltu rūgščiu 1,2—1,5% stiprumo marinatu.
Marinatas gaminamas iš vandens ir acto mišinio (naudojant 9% actą, reikia 1 dalies acto ir 6 dalys vandens).
1 L vandens pridedama 1 šaukštas druskos ir 1 šaukštas cukraus. Į kiekvieną pomidorų pripildytą indelį galima įdėti garstyčių, kvapiųjų pipirų grūdelių ir lauro lapelių.
Sudėjus pomidorus, stiklainiai pridengiami dangteliais, sustatomi į puodą, kuriame jau yra įpilta šalto vandens, ir iš lėto kaitinami 90° C temperatūroje apie 20 min. Iškaitinti stiklainiai tuoj sandariai uždaromi, apverčiami dugnu aukštyn, atvėsinami ir skubiai atšaldomi.

Komentarai (5)


  • Gina 2010-08-13 07:01

    Labai geras receptas, nes nera daug druskos ir cukraus


  • valdas 2010-08-03 18:15

    as mulkis asiprasau


  • valdas 2010-08-03 18:14


  • jura 2010-02-23 22:09

    nemanau kad tai geras receptas :


  • tomas 2008-08-15 20:08

    labai geras receptas nes nera svogunu


Daugiau receptų