Populiariausi receptai šią savaitę

Marinuoti agurkai

Komentarai: 65
  • Paruošimo laikas: Apie 1 val..
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Marinatui reiks: 1 litras vandens, 1 su kaupu šaukštas druskos, 3 šaukštai cukraus, 0,5 stiklinės acto, 4 gvazdikėliai, 2 lauro lapeliai, 4 kvapieji pipirai. Pagal skonį galima įdėti česnako, krapų, juodųjų pipirų.

Agurkus nuplaukite, sudėkite į stiklainius. Užpilkite išvirtu, neverdančiu marinatu. Stiklainius sustatykite į karšto vandens puodą, pridenkite (neužsukite) dangteliais ir kaitinkite. 1 litro stiklainius 10 min, didesnius - 15 min. Po to stiklainius užsukite, apverskite ir leiskite atvėsti.

Rekomenduojame:

Komentarai (65)


  • ausra is anyksciu rajono 2014-07-16 13:50

    viska nuplauname sudedame y stiklainus padarome saldruksty marinata uzviriname ir tada uzpilame visus stiklainus su agurkais nezmirskite ydeti prieskoniu pipiru lapelu krapu cesnaku ,ir viska palikime per nakty pastoveti ,ryta visa marinata nupilkite y puuoda vel uzkaitykite ir uzpilkite tada uzdarykite dankteleis ir viskas agurkai gatavi skanaus ziema


  • as 2013-09-24 21:32

    sudedu nuplautus agurkus i stiklainius pridedu prieskoniu agurkams,pridedu cesnako ir uzpilu saltu marinatu,tada dedu stiklainius i inda (ant dugno padedu sulenktos medziagos,kad nesutruktu ) uzpilu saltu vandeniu ir kaitinu ant ugnies kol uzvirs ir kai uzverda dar 5 minutes paverdu,o tada isimu stiklainius ir uzsuku dangteliais.

    MARINATAS:1 litrui salto vandens dedu sauksta druskos su kaupu,du saukstus cukraus ir 80 g(arba 7 saukstus acto,gerai ismaisau ir marinatas paruostas.


  • Gražina 2013-08-14 10:50

    Aš marinatą verdu panašiai, tik kai jį verdantį užpilu ant agurkų stiklainiuose, juos įdedu į orkaitę, pridengiu dangteliais ir kaitinu apie 5-10 min. Po to išimu ir užsuku dangtelius. laikosi puikiai.


  • Lina 2012-08-02 11:32

    Aš jau eilę metų stiklainiuose nebekaitinu agurkų. Visus agurkus, kiek priskyniau, švariai nuplaunu, nupjaustau galiukus ir dideliame inde užplikau verdančiu vandeniu. Palaikau užpiltus apie 10-15 min., tada nupilu vandenį ir nuplikytus agurkus sudedu į stiklainius. Tinka bet kuriam receptui, nereikia terliotis su pasterzavimu. Ir nėra buvę, kad "nušaudytų". Sėkmės. Pabandykit.


  • Tomas ir Mano Mama 2012-07-23 16:20

    labai skanu tikiuosi bus


  • algimantas 2011-08-11 16:41

    labai gerai , iki.


  • ARNOLDAS 2011-07-28 14:46

    Agurkus uzpilu verdanciu vandeniu truputio palaikau nupilu agurkus sudedu i stiklainius uzpilu verdanciu vandeniu o viso kito kaip kam skaniau uzdarau stiklainius ir isnest reik kur i sklepa ar kas kur turi ir ziema valgai sau iki soties,jei nepatinka nedarykit turit savo nuomone.


  • renata 2011-07-18 15:18

    jei i marinata dedi citrinos rugsties tai jau acto nereikia turbut ar ne parasykit nes as nezinau


  • jurate 2010-08-27 19:09

    Agurkas tavo receptukas, .Labai skanūs agurkėliai.


  • 2010-08-16 11:58

    Žinau ta receptuką su tais užpilt po to vėl išpilti daug cackinimosi ir man asmeniškai nepatogu išpilti,nes karštas marinatas ,bet agurkai tikrai skanūs, mano močiutė taip darydavo. Sėkmės visiems gaminant.


Daugiau receptų