1 vienetas | rausvieji svogūnai |
6 valgomieji šaukštai | citrinų sultys (arba žaliųjų citrinų) |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
1 žiupsnelis | džiovintas raudonėlis |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepti salierai
- Keptuvėje kepti baravykai
- Skani bulvių košė
- Karštos kukurūzų salotos
- Burokėlių, bulvių ir pupelių mišrainė
- Daržovių iešmai
- Karštos bulvių salotos
- Močiutės burokėlių salotos
- Keptos bulvės su žolelių aliejumi
- Karštos kukurūzų salotos
- Šviežių kopūstų salotos
- Burokėlių ir raugintų kopūstų salotos
- Traiškytos bulvės orkaitėje
- Sojų salotos
- Grilyje keptos salotos su mėsa
- Sveikos salotos
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
- Svogūnai su actu
- Šviežios bulvės su grietinės padažu
- Morkos su garstyčiomis
Marinuoti rausvieji svogūnai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Rausvieji svogūnai,
1 vienetas -
Citrinų sultys, arba žaliųjų citrinų,
6 valgomieji šaukštai -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Džiovintas raudonėlis,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūną nulupame, perpjauname perpus, supjaustome ypač plonais šiaudeliais. Sudedame į indelį, apšlakstome aliejumi, citrinos sultimis, pagardiname druska ir raudonėliu, išmaišome.
Indelį uždengiame plėvele arba dangteliu ir dedame į šaldytuvą valandai (geriausia pernakt) pasimarinuoti. Jei reikia papildomai įdėkite druskos. Raudonėlio dėkite tik truputį, jei įdėsite daugiau galite sugadinti skonį. Vietoj citrinos sulčių naudoti ir paprastą baltą actą, reikėtų ~1 valg. š.
Komentarai (2)
-
Erika
2018-01-12 10:09
Svogunus spjaustau pusziedziais, uzpilu vandeniu su actu ir cukrumi, ranka pamaigau - geriausi svogunai su ketciupu prie saslyku!