1 litras | vanduo |
5 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | druska |
100 gramų | acto |
šiek tiek | agurkų ((1 l stiklainiui)) |
šiek tiek | prieskoniai (krapai, vyšnių lapai, česnakai) |
Aš į stiklainius vyšnių ir krapų nebededu,o juos sudedu į verdantį marinatą. Trumpai pavirus, juos išimu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žiemai marinuoti grybai
- Kiauliena drebučiuose
- Rauginti agurkėliai
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
- Konservuota agurkų mišrainė
- Konservuoti kopūstai
- Pomidorai su želatina
- Marinuoti agurkai su svogūnais
- Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
- Erškėtrožių uogienė
- Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
- šparaginės pupelės - marinate
- Konservuoti aguročiai
- Burokėlių konservai su obuoliais
- Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
- Konservuoti baklažanai su daržovėmis
- Marinuoti kalafijorai su agurkais
- Aštrūs rauginti agurkai
- Sūdyti grybai
- Pomidorų ir čili padažas
Marinuoti agurkai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vanduo,
1 litras -
Cukrus,
5 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Actas,
100 gramų - Agurkai, (1 l stiklainiui)
- Prieskoniai, krapai, vyšnių lapai, česnakai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Agurkus švariai nuplaunu, nupjaustau galiukus ir užpilu juos verdančiu vandeniu bei palaikau, kol agurkai pakeičia spalvą ir vanduo beveik atvėsta. Tada agurkus sudedu į švarius stiklainius, užpilu verdančiu marinatu,užsuku dangtelius ir apverčiu stiklainius. Juos šiltai apkloju ir taip laikau, kol stiklainiai atšąla.
Aš į stiklainius vyšnių ir krapų nebededu,o juos sudedu į verdantį marinatą. Trumpai pavirus, juos išimu.
Komentarai (2)
-
Daiva
2016-07-28 18:53
Manau nevykes receptas. Faktas, kad per daug cukraus (užtat tuoj ir pabalo), per mažai druskos 1 litrui vandens marinato. Nors čia gal skonio reikalas, svarbu kad per žiemą laikytųsi.
-
renata
2015-08-09 13:35
Kazko nedaraset nes viska padariau pagal recepta o jie pastovejo puse dienos ir pabalo