1 valgomasis šaukštas | medus |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
250 mililitrų | vanduo (šiltas) |
7 gramai | mielės (sausos) |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | linų sėmenys (su inulinu) |
2.5 stiklinės | kvietiniai miltai (rupūs) |
Sezamo sėklos
Kmynai
Sumaišyti visus produktus. Tada dedame po truputį miltus ir atsargiai maišome viską šakute.
Tešla uždengiama maistine plėvele arba maišeliu (virš dubenio palikti vietos tešlai kilti) ir paliekama šiltoje vietoje. Po 1-1,5 val. tešla pakils.
Paruošti formą – patepti alyvuogių aliejumi, galima ir miltais pabarstyti.
Mūsų pakilusią tešlą atsargiai išmaišyti šakute ir dėti į formą. Formą uždengti (vėl nepamiršti palikti vietos virš formos) ir palikti šiltai dar 20-30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 C. Duoną apibarstykite kmynais, sezamo sėklomis – kaip patinka, ir kepkite 70-80 minučių.
Iškepusią duoną (kartu su forma) apdengti gerai sudrėkintu rankšluosčiu, uždengti pledu ir palikti kol atvės.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Apvaliosios bandelės
- Duona su svogūnais
- Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
- Česnakinė duona su petražolėmis
- Bulvių duona su kmynais
- Duona su imbieru ir česnaku
- Mano naminė duona
- Ruginė duona
- Duona su svogūnais ir sūriu
- Plikyta duonelė "Mariaus"
- Krapų duona
- Sveikuolių duona
- Citrinų duona
- Kopūstų duonelė
- Pita
- Duona su žalumynais
- Naminė bulka su sezamais
- Juoda ruginė duona
- Grikių duona
- Batonas su banano įdaru
Mano naminė duona
- Paruošimo laikas:
-
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo, šiltas,
250 mililitrų -
Mielės, sausos,
7 gramai -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Linų sėmenys, su inulinu,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai, rupūs,
2.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pabarstymui:
Sezamo sėklos
Kmynai
Sumaišyti visus produktus. Tada dedame po truputį miltus ir atsargiai maišome viską šakute.
Tešla uždengiama maistine plėvele arba maišeliu (virš dubenio palikti vietos tešlai kilti) ir paliekama šiltoje vietoje. Po 1-1,5 val. tešla pakils.
Paruošti formą – patepti alyvuogių aliejumi, galima ir miltais pabarstyti.
Mūsų pakilusią tešlą atsargiai išmaišyti šakute ir dėti į formą. Formą uždengti (vėl nepamiršti palikti vietos virš formos) ir palikti šiltai dar 20-30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 C. Duoną apibarstykite kmynais, sezamo sėklomis – kaip patinka, ir kepkite 70-80 minučių.
Iškepusią duoną (kartu su forma) apdengti gerai sudrėkintu rankšluosčiu, uždengti pledu ir palikti kol atvės.
Skanaus!
Komentarai (2)
-
Anonim
2011-09-29 19:23
Labai skanu :super: :aiskinu: man patiko. galetu ir parduotuveje tokia duona pardavineti. :-D ;-)
-
Another tick on the to-do list!
2011-09-29 19:17
Gal ir skanu bet nezinau nes as si recepta paemiau i mokyklos konkursa .
- Sake kad jei daug iseis tai visa mokykla pavaisins.
Jei mama ikalbesiu gal pagaminsim. :-) ;-) :super: Bet receptas puikus :super: :super2: :geda: :aiskinu: