Maltos jautienos vyniotiniai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
800 gramų jaučio inkstai
2 vienetai batonas (riekės)
80 mililitrų pienas
2 valgomieji šaukštai kvietiniai miltai
100 mililitrų grietinė
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažas
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Įdarui papildomai reikės: 6 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, šaukštas sviesto, šaukštas džiūvėsėlių, truputį juodų pipirų, lauro lapelių, petražolių, druskos.

Iš maltos jautienos ir kitų nurodytų produktų (piene išmirkyto nuspausto batono, miltų, pipirų, druskos) pagaminama maltinių masė. Viskas gerai sumaišoma ir suskirstoma 5-8 dalis. Iš kiekvienos jų padaromas pailgas paplotėlis, ant jo vidurio dedama įdaro, kraštai užspaudomi, vyniotinis apvoliojamas miltais ir iš visų pusių apkepamas riebaluose. Apkepę vyniotiniai sudedami į puodą, užpilami daržovių sultiniu, įpilama grietinės, pomidorų padažo ir, uždengus puodą, troškinama.

Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama sukapotų kiaušinių, džiūvėsėlių, maltų prieskonių, druskos ir viskas gerai išsukama.

Vyniotiniai tiekiami pusdubenyje, užpilti tuo pačiu padažu, kuriame troškinti. Prie jų tinka virtos bulvės, troškintos morkos, grikių ar ryžių košė, nevirtų daržovių salotos.

Populiariausi receptai šią savaitę

Maltos jautienos vyniotiniai

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įdarui papildomai reikės: 6 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, šaukštas sviesto, šaukštas džiūvėsėlių, truputį juodų pipirų, lauro lapelių, petražolių, druskos.

Iš maltos jautienos ir kitų nurodytų produktų (piene išmirkyto nuspausto batono, miltų, pipirų, druskos) pagaminama maltinių masė. Viskas gerai sumaišoma ir suskirstoma 5-8 dalis. Iš kiekvienos jų padaromas pailgas paplotėlis, ant jo vidurio dedama įdaro, kraštai užspaudomi, vyniotinis apvoliojamas miltais ir iš visų pusių apkepamas riebaluose. Apkepę vyniotiniai sudedami į puodą, užpilami daržovių sultiniu, įpilama grietinės, pomidorų padažo ir, uždengus puodą, troškinama.

Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, pridedama sukapotų kiaušinių, džiūvėsėlių, maltų prieskonių, druskos ir viskas gerai išsukama.

Vyniotiniai tiekiami pusdubenyje, užpilti tuo pačiu padažu, kuriame troškinti. Prie jų tinka virtos bulvės, troškintos morkos, grikių ar ryžių košė, nevirtų daržovių salotos.

Reklama:

Komentarai (6)


Daugiau receptų