1 arbatinis šaukštelis | kmynai |
1 kilogramas | jūros lydeka |
0.5 litro | burokėliai (sultinys) |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | burokėliai (sultinys) |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
3 vienetai | gvazdikėliai |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Skanūs sumuštiniai
- Mažos sūrio picos
- Šventiniai krepšeliai
- Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
- Sūrio kremu įdaryta paprika
- Krepšeliai su grūdėta varške ir persikais
- Šokoladinės braškės
- Karštos bandelės
- Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
- Meilės pica su Spelta
- Įdaryti pievagrybiai
- Brusketa
- Kalmarų žiedai tešloje
- Kiaušinienė su varškės sūriu
- Tortilijos su krabų lazdelėmis
- Šventinis lavašo vyniotinis
- Cukinijos lazdeles
- Užkandžiai šulinėliuose su pikantiška mišraine, krevetėmis ir ikrais
- Vasaros ežiukas
- Traktoristo pietūs
Lydeka, šutinta burokėlių rūgštyme
-
Kmynai,
1 arbatinis šaukštelis -
Jūros lydeka,
1 kilogramas -
Burokėliai, sultinys,
0.5 litro -
Svogūnai,
2 vienetai -
Petražolės,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Burokėliai, sultinys,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
3 vienetai -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Juodieji pipirai
- Druska
- Citrinos, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į burokėlių rūgštymą suberiami prieskoniai, supjaustytos prieskoninės daržovės ir stambiai sutarkuotas nevirtas burokėlis. Viskas pavirinama ir iškošiama. Išvalyta lydeka įtrinama kmynais su druska, ant jos užpilama iškošto burokėlių rūgštymo ir šutinama. Vėliau žuvis sudedama į pašildytą pusdubenį, supjaustoma griežinėliais, apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais ir tarkuota citrinos žievele. Padažinėje tiekiamas padažas, kuriame šuto žuvis. Taip pat šutinamos ir kitos stambios žuvys.