100 mililitrų | majonezas |
2 vienetai | bulvių |
šiek tiek | lydytas sūris |
šiek tiek | silkė (filė) |
1 vienetas | burokėliai (vidutinio dydžio) |
5 gramai | želatina (greitai tirpstanti) |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kalakutienos kepsneliai
- Šventinė kiaušinių užkandėlė
- Sūrio ir mėsos miksas
- Šventinis kelmas
- Sūdytos lašišos užkandėlė su grūdėtų garstyčių padažu ir pomidorais
- Sūrio kroketai
- Kiaušinienė su varškės sūriu
- Mandarinai su šokoladu ir baziliku
- Silkės iešmeliai su svogūnėliais, paprikomis ir grietinės padažu
- Bulviniai traškučiai
- Vaisių vėrinukai
- Bandelės su kumpio įdaru
- Įdaryti obuoliai
- Krevetės šoninės patale
- Vaisių puokštė su šokolado glajumi
- Pupelių ir duonos mišrainė
- Omletas
- VILIUKO sumuštiniai
- Pica su vištiena
- Marinuotos lašišos užkandis CEVICHE
Lietuviškas sušis
-
Majonezas,
100 mililitrų -
Bulvės,
2 vienetai - Lydytas sūris
- Silkė, filė
-
Burokėliai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Želatina, greitai tirpstanti,
5 gramai -
Morkos,
1 vienetas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Daržoves su lupenomis atskirai išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite. Kiekvienų daržovių dubenelį šiek tiek pasūdykite (nemaišykite kartu). Sūrį susmulkinkite. Želatiną užmerkite santykiu 1:4, leiskite pastovėti. Kai išbrinks, sumaišykite su majonezu. Ant stalo tieskite maistinę plėvelę, ant jos sluoksniuokite daržoves, sumaišytas su želatina ir majonezu. Kiekvienas naujas suoksnis turi būti kiek mažesnis už pirmesnį. Pirmas sluoksnis burokėlių su majonezu, antras bulvių, trečias sūrio, ketvirtas morkų, penktas silkės filė juostelių. Plėvelę kelkite už kraštų ir nespausdami susukite vyniotinį. Jį keletą valandų plaikykite šaltoje vietoje. Prieš patiekdami, nuvyniokite plėvelę ir vyniotinį supjaustykite griežinėliais (maždaug dviejų pirštų pločio). Juos išdėliokite lėkštėje, puoškite citrinų griežinėaiais, alyvuogėmis.