Kremui: | ||
250 gramų | grietinėlės, 35% | |
150 gramų | jogurtas | |
50 gramų | cukrus | |
15 gramų | želatina | |
Biskvitui: | ||
400 mililitrų | pienas | |
160 gramų | miltai | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
10 gramų | sviestas | |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus | |
1 žiupsnelis | druska | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | vaisiai (ar uogos) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Trijų pienų tortas
- Dietiškas torčiukas
- Tortas mažyliams
- Medaus tortukas
- Varškės tortas
- Tortas su maskarponės sūriu
- Vyšnių tortas
- Šokoladinis tortukas
- Šokoladinis tortas
- Maskarponės sūrio ir želė tortas
- Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
- Tortas meilės dienai
- Kopūstų tortas
- Biskvitinis vaisinis tortas
- Aistės jogurto pyragas
- Tortas su varškės kremu
- Tortas su uogienės padažu
- Blynų tortas
- Vaikiškas meduoliukas
- Tortas "Grietinė"
Lietinių tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grietinėlė, 35%,
250 gramų -
Jogurtas,
150 gramų -
Cukrus,
50 gramų -
Želatina,
15 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pienas,
400 mililitrų -
Miltai,
160 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
10 gramų -
Cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Vaisiai, ar uogos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės vandens. Kaitinkite garų vonelėje, kol želatina ištirps. Atvėsinkite.
Į dubenį supilkite jogurtą, grietinėlę, cukrų, ištirpintą želatiną ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Masę padėkite į šaldytuvą, kol iškepsite lietinius.
Į miltus plakant supilkite pieną, sudėkite druską, cukrų, išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite ir kepkite lietinius keptuvėje su trupučiu sviesto.
Lietinius pertepkite kremu. Taip pat aptepkite viršų ir puoškite vaisiais ar uogomis.