Lietinių tortas
AUTORIUS:
Monika
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Kremui:
250 gramų grietinėlės, 35%
150 gramų jogurtas
50 gramų cukrus
15 gramų želatina
Biskvitui:
400 mililitrų pienas
160 gramų miltai
1 vienetas kiaušiniai
10 gramų sviestas
2 arbatiniai šaukšteliai cukrus
1 žiupsnelis druska
Papuošimui:
šiek tiek vaisiai (ar uogos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės vandens. Kaitinkite garų vonelėje, kol želatina ištirps. Atvėsinkite.
2.
Į dubenį supilkite jogurtą, grietinėlę, cukrų, ištirpintą želatiną ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Masę padėkite į šaldytuvą, kol iškepsite lietinius.
3.
Į miltus plakant supilkite pieną, sudėkite druską, cukrų, išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite ir kepkite lietinius keptuvėje su trupučiu sviesto.
4.
Lietinius pertepkite kremu. Taip pat aptepkite viršų ir puoškite vaisiais ar uogomis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Lietinių tortas

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Kremui: Biskvitui: Papuošimui:
Gaminimo eiga:
  1. Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės vandens. Kaitinkite garų vonelėje, kol želatina ištirps. Atvėsinkite.

  2. Į dubenį supilkite jogurtą, grietinėlę, cukrų, ištirpintą želatiną ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Masę padėkite į šaldytuvą, kol iškepsite lietinius.

  3. Į miltus plakant supilkite pieną, sudėkite druską, cukrų, išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite ir kepkite lietinius keptuvėje su trupučiu sviesto.

  4. Lietinius pertepkite kremu. Taip pat aptepkite viršų ir puoškite vaisiais ar uogomis.

Receptą atsiuntė Monika
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų