Lietiniai su įvairiais įdarais
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 stiklinė pienas
250 gramų kvietiniai miltai
1 stiklinė vanduo
2 vienetai kiaušiniai
šiek tiek aliejus
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi. Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, vis pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus) ar suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti. Prieš tiekiant lietiniai dar apkepinami. Įdaras gali būti įvairus.

Mėsos įdaras: 500 g virtos mėsos, 2 svogūnai, šaukštas aliejaus, truputį juodųjų pipirų, mairūno, druskos.
Susmulkinti svogūnai pakepinami riebaluose ir sumaišomi su mėsa, pagardinama.

Varškės įdaras: 500 g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti.

Kepenėlių įdaras: 500 g paukštienos kepenėlių, 2 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, šaukštas aliejaus, 1—2 šaukštai grietinės, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Riebaluose pakepinti svogūnai sumalami su kepenėlėmis, kiaušiniais, pagardinama grietine, prieskoniais, druska.

Grybų įdaras: 500 g šviežių grybų, 2 svogūnai, 30 g aliejaus, 20 g džiūvėsėlių, truputį petražolių lapelių, juodųjų pipirų, druskos.
Švieži grybai smulkiai supjaustomi ir ištroškinami su susmulkintais svogūnais, pridedama džiūvėsėlių, prieskonių, išmaišoma.

Šviežių kopūstų įdaras: 800 g baltagūžio kopūsto, 2 svogūnai, 2 šaukštai aliejaus, 2 kietai virti kiaušiniai, 100 g varškės sūrio, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Supjaustyti kopūstai iššutinami truputyje vandens, nusunkiami ir sumaišomi su susmulkintais pakepintais svogūnais. Kiaušiniai su sūriu sumalami. Viskas sumaišoma ir pagardinama.

Populiariausi receptai šią savaitę

Lietiniai su įvairiais įdarais

Komentarai: 15
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi. Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, vis pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus) ar suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti. Prieš tiekiant lietiniai dar apkepinami. Įdaras gali būti įvairus.

Mėsos įdaras: 500 g virtos mėsos, 2 svogūnai, šaukštas aliejaus, truputį juodųjų pipirų, mairūno, druskos.
Susmulkinti svogūnai pakepinami riebaluose ir sumaišomi su mėsa, pagardinama.

Varškės įdaras: 500 g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti.

Kepenėlių įdaras: 500 g paukštienos kepenėlių, 2 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, šaukštas aliejaus, 1—2 šaukštai grietinės, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Riebaluose pakepinti svogūnai sumalami su kepenėlėmis, kiaušiniais, pagardinama grietine, prieskoniais, druska.

Grybų įdaras: 500 g šviežių grybų, 2 svogūnai, 30 g aliejaus, 20 g džiūvėsėlių, truputį petražolių lapelių, juodųjų pipirų, druskos.
Švieži grybai smulkiai supjaustomi ir ištroškinami su susmulkintais svogūnais, pridedama džiūvėsėlių, prieskonių, išmaišoma.

Šviežių kopūstų įdaras: 800 g baltagūžio kopūsto, 2 svogūnai, 2 šaukštai aliejaus, 2 kietai virti kiaušiniai, 100 g varškės sūrio, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Supjaustyti kopūstai iššutinami truputyje vandens, nusunkiami ir sumaišomi su susmulkintais pakepintais svogūnais. Kiaušiniai su sūriu sumalami. Viskas sumaišoma ir pagardinama.

Reklama:

Komentarai (15)


  • megstu lietinius 2016-08-05 15:02

    Tikrai geras lietiniu receptas. Kiek kartu begaminau visad pavykdavo. :) Skanumelis


  • skaniausi lietiniai 2012-05-13 21:11

    skaniausi pasaulio lietiniai tai su braskem mesa ir bananais pirstus nusilaizysit paragaukit :super: :super: :super: :super: :super: :super:


  • Engele 2011-08-23 11:38

    As dar darau su desra ir suriu.Padarau pievagrybiu padaza irgi saknu....... : :super:


  • evitux 2011-05-15 17:17

    labai skanu su uogiene zinokit!! Niam niam,ypac su braskem trintom :super: :myliu: :jee:


  • ALEX 2011-05-04 20:32

    :super:ckanu ;-)


  • :-D 2011-03-31 18:11

    :bloga: :-D :-) :-) :-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D %-) %-) %-) :super: ;-) :-( :-) :-p :-D :-p :bloga: :bloga: :super: :-p


  • (anonimas) 2010-10-04 17:03

    :alus: :-p :-)


  • Džesika 2010-09-23 19:48

    Mindaugai, tavo komentaras prie indų krūvos nuotraukos super. :D :super:


  • Mėta 2010-07-27 16:42

    Asmeniškai, labai mėgstu blynelius su kumpiu ir tarkuotu sūriu viduje. O kartais dar ir ananaso gabaliukų įdedu. Skanumėlis.


  • JUste 2010-07-14 18:33

    Nerealiai skanu :super2: Tik norejau su braskem :geda:


Daugiau receptų