Populiariausi receptai šią savaitę

Lietiniai su įvairiais įdarais

Komentarai: 14
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu, pasūdoma, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi. Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, vis pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus) ar suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti. Prieš tiekiant lietiniai dar apkepinami. Įdaras gali būti įvairus.

Mėsos įdaras: 500 g virtos mėsos, 2 svogūnai, šaukštas aliejaus, truputį juodųjų pipirų, mairūno, druskos.
Susmulkinti svogūnai pakepinami riebaluose ir sumaišomi su mėsa, pagardinama.

Varškės įdaras: 500 g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti.

Kepenėlių įdaras: 500 g paukštienos kepenėlių, 2 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, šaukštas aliejaus, 1—2 šaukštai grietinės, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Riebaluose pakepinti svogūnai sumalami su kepenėlėmis, kiaušiniais, pagardinama grietine, prieskoniais, druska.

Grybų įdaras: 500 g šviežių grybų, 2 svogūnai, 30 g aliejaus, 20 g džiūvėsėlių, truputį petražolių lapelių, juodųjų pipirų, druskos.
Švieži grybai smulkiai supjaustomi ir ištroškinami su susmulkintais svogūnais, pridedama džiūvėsėlių, prieskonių, išmaišoma.

Šviežių kopūstų įdaras: 800 g baltagūžio kopūsto, 2 svogūnai, 2 šaukštai aliejaus, 2 kietai virti kiaušiniai, 100 g varškės sūrio, truputį druskos, juodųjų pipirų.
Supjaustyti kopūstai iššutinami truputyje vandens, nusunkiami ir sumaišomi su susmulkintais pakepintais svogūnais. Kiaušiniai su sūriu sumalami. Viskas sumaišoma ir pagardinama.

Rekomenduojame:

Komentarai (14)


  • skaniausi lietiniai 2012-05-13 21:11

    skaniausi pasaulio lietiniai tai su braskem mesa ir bananais pirstus nusilaizysit paragaukit


  • Engele 2011-08-23 11:38

    As dar darau su desra ir suriu.Padarau pievagrybiu padaza irgi saknu....... :


  • evitux 2011-05-15 17:17

    labai skanu su uogiene zinokit!! Niam niam,ypac su braskem trintom


  • ALEX 2011-05-04 20:32

    ckanu


  • :-D 2011-03-31 18:11


  • (anonimas) 2010-10-04 17:03


  • Džesika 2010-09-23 19:48

    Mindaugai, tavo komentaras prie indų krūvos nuotraukos super.


  • Mėta 2010-07-27 16:42

    Asmeniškai, labai mėgstu blynelius su kumpiu ir tarkuotu sūriu viduje. O kartais dar ir ananaso gabaliukų įdedu. Skanumėlis.


  • JUste 2010-07-14 18:33

    Nerealiai skanu Tik norejau su braskem


  • (anonimas) 2010-02-16 10:47

    Liux


Daugiau receptų