100 gramų | lęšiai |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | česnakas (1) |
1 sauja | špinatai |
50 gramų | kiauliena (lašinukai) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (šviežiai malti) |
2 valgomieji šaukštai | vyno actas (baltasis) |
0.5 vieneto | cukrus |
šiek tiek | karis (ant peilio galiuko) |
1 žiupsnelis | čiobreliai (džiovinti) |
1 valgomasis šaukštas | obelių aliejus |
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškinta jautiena su paprika
- Kukuliukai "a lia Italia"
- Paelja
- Kalakutienos guliašas
- Kiškis puodelyje
- Arvydo kiaulienos delikatesas
- Šviežių kopūstų troškinys su vištiena
- Konservuotas kiaulienos troškinys
- Troškinti inkstai su citrina
- Troškinta briediena
- Troškinta antis su daržovėmis
- Keri viščiukas
- Vištienos ir ryžių troškinys
- Vištiena su ananasais
- Maltos jautienos vyniotiniai
- Šviežių ir raugintų kopūstų troškinys
- Pastarnokai su svogūnų laiškais
- Troškinta vištiena ananasų sultyse
- Kiaulienos troškinys su daržovėmis
- Troškinta vištiena kinietiškai
Lęšiai su špinatais ir lašinukais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Lęšiai,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas - Česnakas, 1
-
Špinatai,
1 sauja -
Kiauliena, lašinukai,
50 gramų - Druska
- Juodieji pipirai, šviežiai malti
-
Vyno actas, baltasis,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
0.5 vieneto - Karis, ant peilio galiuko
-
Čiobreliai, džiovinti,
1 žiupsnelis -
Obelių aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lęšius užpilkite 0,5 litro vandens ir mirkyti keletą valandų. Nuluptą svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite.
Lašinukus apkepkite troškintuve. Suberkite svogūnus, nuplikytus špinatus, pilkite šlakelį sviesto skonio aliejaus ir keletą minučių patroškinkite.
Tada supilkite lęšius su vandeniu (kuriame jie mirko), dėkite česnako skiltelę ir troškinkite 35 - 40 minučių. Pagardinkite druska, cukrumi, pipirais, kariu, čiobreliais, apšlakstykite actu. Troškinį galima valgyti kaip atskirą patiekalą arba patiekti prie rūkytos žąsies krūtinėle.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.