Lenkiškai pagamintas karpis
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 vienetas karpis
2 valgomieji šaukštai acto
1 vienetas svogūnai
2 vienetai morkos
1 vienetas lauro lapų (lapelis)
1 vienetas petražolės
šiek tiek salierai
1 vienetas citrinos (žievelė)
3 vienetai juodieji pipirai
2 vienetai gvazdikėliai
0.5 litro alaus (tamsus)
30 gramų razinos
30 gramų migdolai
50 gramų džiūvėsėliai
100 mililitrų raudonas vynas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Karpis supjaustomas porcijomis ir užpilamas actu. Kartu sudedamas supjaustytas svogūnas, įberiama druskos, pipirų. Šiame marinate karpis 0,5 val. palaikomas. Daržovės smulkiai supjaustomos, kartu su prieskoniais sudedamos į puodą, užpilamos 0,5L pasūdyto vandens, pastatomos ant ugnies ir 40 min. paverdamos, o po to per sietą nukošiamos. Į puodą su daržovių nuoviru supilamas alus, suberiami džiūvėsėliai bei kapoti migdolai, ir viskas užvirinama. Į šį nuovirą sudedami karpio gabalai, viskas dar 15—20 min. paverdama ant labai mažos ugnies. Baigiant virti, galima įpilti raudonojo vyno. Karpis paduodamas su virtomis bulvėmis.

Lenkiškai pagamintas karpis

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Karpis supjaustomas porcijomis ir užpilamas actu. Kartu sudedamas supjaustytas svogūnas, įberiama druskos, pipirų. Šiame marinate karpis 0,5 val. palaikomas. Daržovės smulkiai supjaustomos, kartu su prieskoniais sudedamos į puodą, užpilamos 0,5L pasūdyto vandens, pastatomos ant ugnies ir 40 min. paverdamos, o po to per sietą nukošiamos. Į puodą su daržovių nuoviru supilamas alus, suberiami džiūvėsėliai bei kapoti migdolai, ir viskas užvirinama. Į šį nuovirą sudedami karpio gabalai, viskas dar 15—20 min. paverdama ant labai mažos ugnies. Baigiant virti, galima įpilti raudonojo vyno. Karpis paduodamas su virtomis bulvėmis.

Reklama:

Komentarai (6)


  • Kestutis 2009-04-25 12:44

    buvau lenkijoje ir valgiau ta karpi tik paduodamas jis ne su bulvem daugumoj atveju o su skryliais ;-)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...