Ledai ant pagaliuko
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Šokoladiniai:
125 gabalai dansukker cukrus farinas
3 vienetai kiaušiniai (tryniai)
2 valgomieji šaukštai kakava (milteliai)
600 mililitrų pienas ( 3 % riebumo)
250 mililitrų grietinėlės, 35% (plakamoji)
100 gramų šokoladas (juodasis)
100 gramų šokoladas (tirpintas)
šiek tiek pabarstukai
Braškių ir mėtų skonio:
300 gramų braškės
200 mililitrų vanduo
90 gramų cukrus
2 vienetai imbieras (2 cm dydžio gabaliukai)
1 vienetas citrinos (sultys ir žievelė)
1 sauja mėta (šviežios, kapotops)
Kivių ir braškių skonio:
100 mililitrų vanduo
90 gramų cukrus
1 žiupsnelis kalendra (smulkintos sėklos)
1 žiupsnelis druska (košerinė)
6 vienetai kiviai
100 gramų braškės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Šokoladiniai ledai.
Išplakite cukrų „Farinas“, kiaušinių trynius ir kakavos miltelius iki purios masės.
Užvirinkite pieną ir grietinėlę. Lėtai maišydami, atsargiai supilkite kiaušinių mišinį ir toliau virkite ne aukštesnėje nei 85 °C temperatūroje.
Nukelkite nuo viryklės ir į gautą masę berkite stambiai pjaustytą šokoladą. Viską maišykite, kol šokoladas ištirps. Gautą masę atvėsinkite šalto vandens vonelėje ir bent valandą (geriausia visą naktį) palaikykite šaldytuve. Tada masę supilkite į ledų formeles ir dėkite į šaldiklį. Palaikykite bent 3 val. Jei norite, ledus galite pamirkyti šokolade ir apibarstyti pabarstukais.
2.
Braškių ir mėtų ledai.
Nuplaukite ir stambiais gabaliukais supjaustykite braškes. Užvirinkite vandenį su cukrumi. Dėkite imbierą ir citrinos žievelę. Pilkite citrinos sultis. Sudėkite ¾ braškių ir 5 min. pavirkite. Tada braškes supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite į šalį. Gautas braškių sultis virkite dar 10 min. Į išvirtas braškes dėkite mėtas ir viską sumaišykite su sultimis bei likusiomis nepanaudotomis braškėmis. Gautą masę supilkite į ledų formeles ir palikite šaldiklyje bent 3 val.
3.
Kivių ir braškių skonio ledai.
Nuplaukite ir stambiais gabaliukais supjaustykite braškes. Užvirinkite vandenį su cukrumi. Dėkite imbierą ir citrinos žievelę. Pilkite citrinos sultis. Sudėkite ¾ braškių ir 5 min. pavirkite. Tada braškes supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite į šalį. Gautas braškių sultis virkite dar 10 min. Į išvirtas braškes dėkite mėtas ir viską sumaišykite su sultimis bei likusiomis nepanaudotomis braškėmis. Gautą masę supilkite į ledų formeles ir palikite šaldiklyje bent 3 val.

Populiariausi receptai šią savaitę

Ledai ant pagaliuko

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Šokoladiniai: Braškių ir mėtų skonio: Kivių ir braškių skonio:
Gaminimo eiga:
  1. Šokoladiniai ledai.
    Išplakite cukrų „Farinas“, kiaušinių trynius ir kakavos miltelius iki purios masės.
    Užvirinkite pieną ir grietinėlę. Lėtai maišydami, atsargiai supilkite kiaušinių mišinį ir toliau virkite ne aukštesnėje nei 85 °C temperatūroje.
    Nukelkite nuo viryklės ir į gautą masę berkite stambiai pjaustytą šokoladą. Viską maišykite, kol šokoladas ištirps. Gautą masę atvėsinkite šalto vandens vonelėje ir bent valandą (geriausia visą naktį) palaikykite šaldytuve. Tada masę supilkite į ledų formeles ir dėkite į šaldiklį. Palaikykite bent 3 val. Jei norite, ledus galite pamirkyti šokolade ir apibarstyti pabarstukais.

  2. Braškių ir mėtų ledai.
    Nuplaukite ir stambiais gabaliukais supjaustykite braškes. Užvirinkite vandenį su cukrumi. Dėkite imbierą ir citrinos žievelę. Pilkite citrinos sultis. Sudėkite ¾ braškių ir 5 min. pavirkite. Tada braškes supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite į šalį. Gautas braškių sultis virkite dar 10 min. Į išvirtas braškes dėkite mėtas ir viską sumaišykite su sultimis bei likusiomis nepanaudotomis braškėmis. Gautą masę supilkite į ledų formeles ir palikite šaldiklyje bent 3 val.

  3. Kivių ir braškių skonio ledai.
    Nuplaukite ir stambiais gabaliukais supjaustykite braškes. Užvirinkite vandenį su cukrumi. Dėkite imbierą ir citrinos žievelę. Pilkite citrinos sultis. Sudėkite ¾ braškių ir 5 min. pavirkite. Tada braškes supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite į šalį. Gautas braškių sultis virkite dar 10 min. Į išvirtas braškes dėkite mėtas ir viską sumaišykite su sultimis bei likusiomis nepanaudotomis braškėmis. Gautą masę supilkite į ledų formeles ir palikite šaldiklyje bent 3 val.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai (6)


  • Una Trinkaitė 2017-04-21 19:56

    Man labiausiai patiko šokoladiniai ledai. Baisiai skanūs


  • auste skaniailb 2016-09-10 19:51

    skaniau lb


  • nu 2016-09-10 19:50

    reikia ledo?


Daugiau receptų