Lazanija su Bolonijos padažu
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 vienetai svogūnai
3 valgomieji šaukštai kvietiniai miltai
60 gramų sviestas
2 skiltelės česnakas
500 gramų jautiena (malta)
1 pakelis knorr fix ruošinys spagečiams „bolognese“
150 gramų sūris (geltonas, tarkuotas)
150 mililitrų vynas (raudonas)
1 arbatinis šaukštelis bazilikas
1 valgomasis šaukštas pomidorų pasta
1 arbatinis šaukštelis džiovintas raudonėlis
500 mililitrų pienas
1 pakelis makaronai (lazanijos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Nedideliais kubeliais supjaustykite svogūną ir česnaką bei pakepkite juos įkaitintame alyvuogių aliejuje. Kai iškeps, pridėkite maltos mėsos ir nuolat maišydami kepkite.
2.
Iškepę mėsą, supilkite vyną ir palaukite, kol jis išgaruos.
3.
Sumaišykite „Knorr FIX spagečiai Bolognese“ su 400 ml vandens ir supilkite mišinį ant mėsos. Pridėkite pomidorų pastos, raudonėlio ir baziliko. Ant lėtos ugniesi virkite padažą maždaug 20 minučių, kol mėsa suminkštės, o padažas sutirštės.
4.
Paruoškite bešamelio padažą. Ištirpinkite sviestą prikaistuvyje ir supilkite miltus. Maišykite, kol miltai susimaišys su riebalais.
5.
Supilkite pieną ir stipriai maišykite, kad nesusidarytų gniutulai. Užvirinkite padažą ir įdėkite žiupsnelį druskos. Pabaigoje į karštą padažą sudėkite tarkuotą sūrį. Maišykite, kol sūris ištirps.
6.
Sudrėkinkite karščiui atsparaus indo dugną bešamelio padažu ir sudėkite žalius makaronus.
7.
Makaronus sutepkite bešamelio padažu. Tada padėkite sluoksnį mėsos su padažu, antrą sluoksnį makaronų ir bešamelio padažą. Kartokite šiuos veiksmus iki pasibaigs mėsa. Uždenkite paskutinį sluoksnį makaronais ir ant viršaus supilkite likusį bešamelio padažą. Pabaigoje pabarstykite sūriu ir kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Lazanija su Bolonijos padažu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Nedideliais kubeliais supjaustykite svogūną ir česnaką bei pakepkite juos įkaitintame alyvuogių aliejuje. Kai iškeps, pridėkite maltos mėsos ir nuolat maišydami kepkite.

  2. Iškepę mėsą, supilkite vyną ir palaukite, kol jis išgaruos.

  3. Sumaišykite „Knorr FIX spagečiai Bolognese“ su 400 ml vandens ir supilkite mišinį ant mėsos. Pridėkite pomidorų pastos, raudonėlio ir baziliko. Ant lėtos ugniesi virkite padažą maždaug 20 minučių, kol mėsa suminkštės, o padažas sutirštės.

  4. Paruoškite bešamelio padažą. Ištirpinkite sviestą prikaistuvyje ir supilkite miltus. Maišykite, kol miltai susimaišys su riebalais.

  5. Supilkite pieną ir stipriai maišykite, kad nesusidarytų gniutulai. Užvirinkite padažą ir įdėkite žiupsnelį druskos. Pabaigoje į karštą padažą sudėkite tarkuotą sūrį. Maišykite, kol sūris ištirps.

  6. Sudrėkinkite karščiui atsparaus indo dugną bešamelio padažu ir sudėkite žalius makaronus.

  7. Makaronus sutepkite bešamelio padažu. Tada padėkite sluoksnį mėsos su padažu, antrą sluoksnį makaronų ir bešamelio padažą. Kartokite šiuos veiksmus iki pasibaigs mėsa. Uždenkite paskutinį sluoksnį makaronais ir ant viršaus supilkite likusį bešamelio padažą. Pabaigoje pabarstykite sūriu ir kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų