Lazanija su baziliku
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
40 gramų sėlenos (baziliko pastai, geriausiai tinka pinijos sėklos)
šiek tiek baltieji pipirai (bešamelio padažui, malti)
šiek tiek muskatas (bešamelio padažui, tarkuotas)
2 vienetai pomidorai
12 vienetų lakštiniai makaronai (lakštai)
50 gramų parmezano sūris (baziliko pastai)
50 gramų kvietiniai miltai (bešamelio padažui)
750 mililitrų pienas (bešamelio padažui)
šiek tiek druska (baziliko pastai)
100 gramų bazilikas (baziliko pastai)
3 skiltelės česnakas (baziliko pastai)
50 gramų sėlenos (baziliko pastai, geriausiai tinka pinijos sėklos)
šiek tiek druska (baziliko pastai)
40 gramų parmezano sūris (baziliko pastai)
100 mililitrų alyvuogių aliejus (baziliko pastai, šalto spaudimo)
60 gramų sviestas (bešamelio padažui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Ruošiant pastą, baziliką nuplauti, nusausinti, nuo kotelių nuskabyti lapelius.
Nulupti česnaką ir kartu su pinijos sėklomis sugrūsti grūstuvėje.
Maišant porcijomis sudėti tarkuotą sūrį bei supilti alyvuogių aliejų arba viską sumaišyti ir susmulkinti mikseryje (taip, žinoma, daug paprasčiau).
Bašamelio padažui puode įkaitinti sviestą, įberti miltus ir pakaitinti, kad pasidarytų aukso geltonumo.
Atskirai užvirinti pieną: visą laiką plakant supilti pieną į sviesto ir miltų mišinį. 8–10 min. virti ant vidutinės ugnies. Nuimti nuo viryklės, įmaišyti baziliko pastą, pasūdyti, paskaninti pipirais ir muskato riešutais.
Pomidorus nuplauti ir supjaustyti plonyčiais griežinėliais.
Sviestu ištepti ugniai atsparią (geriau stačiakampę 24x34 cm dydžio) apkepo formą.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Į formą įpilti truputį padažo (tiek, kad aplietume visą formos dugną).
Formą iškloti lazanijos lapais, vėl užpilti padažo.
Uždėti pomidorų griežinėlių, ant viršaus vėl lazanijos lapų, padažo ir pomidorų (kol visus sunaudosite).
Apibarstykite Parmezano sūriu ir pinijos sėklomis.
Kepti reikia apie 35 minutes.
Skanu tiek karštas, tiek šaltas. :)

Populiariausi receptai šią savaitę

Lazanija su baziliku

Komentarai: 1
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Ruošiant pastą, baziliką nuplauti, nusausinti, nuo kotelių nuskabyti lapelius.
Nulupti česnaką ir kartu su pinijos sėklomis sugrūsti grūstuvėje.
Maišant porcijomis sudėti tarkuotą sūrį bei supilti alyvuogių aliejų arba viską sumaišyti ir susmulkinti mikseryje (taip, žinoma, daug paprasčiau).
Bašamelio padažui puode įkaitinti sviestą, įberti miltus ir pakaitinti, kad pasidarytų aukso geltonumo.
Atskirai užvirinti pieną: visą laiką plakant supilti pieną į sviesto ir miltų mišinį. 8–10 min. virti ant vidutinės ugnies. Nuimti nuo viryklės, įmaišyti baziliko pastą, pasūdyti, paskaninti pipirais ir muskato riešutais.
Pomidorus nuplauti ir supjaustyti plonyčiais griežinėliais.
Sviestu ištepti ugniai atsparią (geriau stačiakampę 24x34 cm dydžio) apkepo formą.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Į formą įpilti truputį padažo (tiek, kad aplietume visą formos dugną).
Formą iškloti lazanijos lapais, vėl užpilti padažo.
Uždėti pomidorų griežinėlių, ant viršaus vėl lazanijos lapų, padažo ir pomidorų (kol visus sunaudosite).
Apibarstykite Parmezano sūriu ir pinijos sėklomis.
Kepti reikia apie 35 minutes.
Skanu tiek karštas, tiek šaltas. :)

Reklama:

Komentarai (1)


  • Auridas 2017-06-23 18:08

    neaišku visiškai ingredientai dvigubinasi :D


Daugiau receptų