1 kilogramas | bulvių |
3 vienetai | paprika |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | rozmarinas |
šiek tiek | kmynai |
šiek tiek | mairūnas |
šiek tiek | česnakas (trintas) |
4 vienetai | svogūnai |
150 gramų | pievagrybiai |
3 vienetai | morkos |
4 vienetai | pomidorai |
150 gramų | sūris (fermentinis) |
300 gramų | dešra |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bulvių apkepas
- Varškės ir bulvių plokštainis
- Jautienos apkepas su pankoliu
- Bulvinis pyragas
- Bulvių ir svogūnų apkepas - pyragas
- Bulvių pica
- Bulvių suflė
- Selanska
- Sicilietiškas bulvių pyragas
- Bulvių casserole
- Cukinijų ir bulvių apkepas
- Bulvių apkepas su šparagais
- Žiedinių kopūstų, bulvių ir mėsos apkepas
- Skanu ir greita
- Bulvių apkepas
- Bulvinė pica su dešrelėm
- Bulvių armonikos
- Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
- Tarkuotų bulvių apkepas
- Bulvių plokštainis su grybais
Lauko apkepas su dešra
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Bulvės,
1 kilogramas -
Paprika,
3 vienetai - Aliejus
- Rozmarinas
- Kmynai
- Mairūnas
- Česnakas, trintas
-
Svogūnai,
4 vienetai -
Pievagrybiai,
150 gramų -
Morkos,
3 vienetai -
Pomidorai,
4 vienetai -
Sūris, fermentinis,
150 gramų -
Dešra,
300 gramų - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves ir morkas apvirti pasūdytame vandenyje (jos turi suminkštėti, bet išlikti gan kietos). Tada atskirai bulves ir morkas supjaustyti stambiais griežinėliais. Paprikas ir svogūnus taip pat gan stambiai supjaustyti. Dešrą supjaustyti griežinėliais ar juostelėmis.
Griliui skirtas aliuminio formeles patepti aliejumi, o ant dugno berti prieskonių (negailėti). Tada į kiekvieną formą dėti sluoksnį bulvių su morkomis, svogūnų, paprikų, dešros, supjaustytų stambiai pievagrybių, pomidoro griežinėlių, o ant jų dėti trinto česnako. Ant viršaus vėl dėti bulvių griežinėlius.
Paruoštus apkepėlius kepti lauko krosnyje apie 10 - 15 min., o prieš baigiant kepti ant viršaus užberti tarkuoto fermentinio sūrio.
Skanaus.