šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | prieskoniai (citrinpipiriai) |
400 gramų | grietinėlės, 35% |
50 gramų | alyvuogių aliejaus |
30 gramų | sviestas |
1 vienetas | citrinos (žievelė) |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | daržovės |
šiek tiek | druska |
4 vienetai | lašiša (arba upėtakių filė) |
4 riekės | duona (juoda) |
30 gramų | špinatai |
Iškepusią žuvį dėti į lėkštės vidurį, iš šonų sudėti garintas daržoves ir viską užpilti padažu. Skanaus ;)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepti karpiai
- Tuno salotos su feta sūriu
- Saida margoje tešloje
- Kepta balta žuvis (Tilapia)
- Kepta jūros ešerio filė su grikiais
- Sardelės apsuktos bekonu
- Žuvies kotletai (sterkas, lydeka, ešerys arba menkė)
- Kepta lašiša
- Kepta žuvis su daržovėmis
- Itališki koldūnai
- Marinuota stinta
- Žuvies blyneliai su žalumynais
- Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
- Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
- Žuvies kukuliai
- ZIGMO lašišos kepsnys su Dižono garstyčiomis
- Tešloje kepti žuvies piršteliai
- Lašišos kepsneliai
- Krevečių užkepėlė
- Lietuviški "sushiai"
Lašišų arba upėtakių filė kepsnys su duonos plutele
- Paruošimo laikas:
- Juodieji pipirai
- Prieskoniai, citrinpipiriai
-
Grietinėlė, 35%,
400 gramų -
Alyvuogių aliejus,
50 gramų -
Sviestas,
30 gramų -
Citrinos, žievelė,
1 vienetas - Krapai
- Daržovės
- Druska
-
Lašiša, arba upėtakių filė,
4 vienetai -
Duona, juoda,
4 riekės -
Špinatai,
30 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lašišų filė kepsnius ištrinti citrinpipiriais ir patepti alyvuogių aliejumi, palikti pastovėti. Tuo metu orkaitėje išdžiovinti juodos duonos riekes ir jas sutarkuoti - padaryti džiūvesėlius. Juodos duonos džiūvesėlius sumaišyti su tarkuota citrinos žieve, smulkintais krapais (gali būti džiovinti) ir sviestu. Viską gerai išminkyti ir suformuoti 4 "kotletukus", uždėti ant pamarinuotos lašišų filė ir baigti formuoti pagal žuvies formą. Žuvį sudėti į aliejumi pateptą skardą ir pašauti į orkaitę. Kepti +180 laipsnių orkaitėje maždaug 7 - 10 minučių. Tuo metu paruošti padažą ir daržoves. Daržoves paruošti garuose. Grietinėlę užkaitinti, sudėti špinatus, sudėti prieskonius ir pakaitinti maždaug 3 minutes.
Iškepusią žuvį dėti į lėkštės vidurį, iš šonų sudėti garintas daržoves ir viską užpilti padažu. Skanaus ;)