1 vienetas | lašiša |
1 stiklinė | ryžiai (virti) |
1 vienetas | svogūnai (mažas) |
3 vienetai | kiaušiniai |
1.5 stiklinės | džiūvėsėliai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | prieskoniai (žuviai) |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
P.S. voliojant džiuvėsėliuose ir sultinyje "procedūrą" dar kartą reikėtų pakartoti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Skumbrė pievagrybių padaže
- Bacalaitos – menkės kepsneliai
- Troškinta žuvis su morkomis
- Žuvies blyneliai
- Tešloje kepta lašiša
- Menkė su krienais ir grietine
- Paltusas (juodasis) su daržovėmis
- Lašiša folijoje
- Kepti grilyje oto gabalėliai
- Keptas įdarytas karpis
- Firmiški žuvies kepsniukai
- Lynas, keptas ant grotelių
- Tuno blyneliai
- Žuvies pudingas
- Kepta aštri menkė
- Keptas karpis Kūčioms
- Įdaryta lydeka
- Kepta balta žuvis (Tilapia)
- Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
- Lašiša su krapų padažu
Lašišos suktiniai
- Paruošimo laikas:
-
Lašiša,
1 vienetas -
Ryžiai, virti,
1 stiklinė -
Svogūnai, mažas,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Džiūvėsėliai,
1.5 stiklinės - Druska
- Prieskoniai, žuviai
- Aliejus, kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuo lašišos nudiriam odą, ją perpjaunam pusiau, iškaulinam. Kiekvieną pusę perpjaunam pusiau ir horizontaliai, kad iš 1 pusės gautųsi 4 riekelės. Pasūdome, paprieskoniuojame ir palaikome pusvalandį. Kiekvieną gabaliuką lengvai pamušame (mušu aš per plėvelę). Į išvirtus ryžius sudedame smulkiai pjaustytą ir pakepintą svogūną, išmaišome ir padarę pailgą kukulaitį dedame ant išmušto lašišos gabaliuko. Susukame, lyg darytumėme kijevo kotletą. Viską pavoliojame džiuvėsėliuose, tada kiaušinio plakinyje arba sultinyje, ir vėl džiuvėsėliuose. Dedame į įkaitintą aliejų ir gražiai iš visų pusių apkepame. Skanaus!
P.S. voliojant džiuvėsėliuose ir sultinyje "procedūrą" dar kartą reikėtų pakartoti.