2 vienetai | lašiša (galvos) |
3 vienetai | bulvių |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | lauro lapų (lapai) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
Į 3 litrų valdens puodą dėkite virti galvas. Pavirkite 15 min ir dėkite kubeliais supjaustytas bulves bei skritulėliais supjaustytą morką. Viskam užvirus, į puodą meskite susmulkintą svogūno galvą, o galiausiai - lauro lapelius bei likusius prieskonius.
Sriubytė verdama tol, kol suminkštėja visi ingredientai. Pabaigoje marlėje įvyniotos galvos išimamos ir išmetamos.
Labai tinka įpilti grietinėlės.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pomidorinė kopūstų sriuba
- Pieniška briuselinių kopūstų sriuba
- Soti čili sriuba - troškinys
- Žirnių sriuba su rūkyta mėsa ir skrudinta duona
- Brokolių sriuba su pupomis
- Pieniška sriuba su aguonomis
- Avokadų sriuba su imbieru
- Daržovių sriuba
- Aštri pomidorų sriuba su pupelėmis
- Grybų sriuba su duona
- Trinta moliūgų sriuba
- Trinta aguročių sriuba
- Suomiška žuvienė
- Trinta porų ir bulvių sriuba
- Alaus sriuba
- Kopūstienė su grybais
- Vengriški barščiai
- Jogurtinė sriuba
- Toskanos pupelių sriuba
- Pupelių sriuba su miško grybais
Lašišos galvyčių sriubytė
- Paruošimo laikas:
-
Lašiša, galvos,
2 vienetai -
Bulvės,
3 vienetai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapai,
2 vienetai - Druska
- Juodieji pipirai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Verdant lašišos galvas, geriau jas įvynioti į švarią, nenaudotą marlę - taip į sriubą nepateks jokių "šiukšlyčių", atplaišėlių. Kad neišsivyniotų beverdant, marlę kaip nors užriškite, arba apvyniokite siūlu.
Į 3 litrų valdens puodą dėkite virti galvas. Pavirkite 15 min ir dėkite kubeliais supjaustytas bulves bei skritulėliais supjaustytą morką. Viskam užvirus, į puodą meskite susmulkintą svogūno galvą, o galiausiai - lauro lapelius bei likusius prieskonius.
Sriubytė verdama tol, kol suminkštėja visi ingredientai. Pabaigoje marlėje įvyniotos galvos išimamos ir išmetamos.
Labai tinka įpilti grietinėlės.
Komentarai (3)
-
Liudmila
2010-09-07 13:44
skanu begalo nem :bravo: %-) :super: ;-)