500 gramų | lašišų faršo |
200 gramų | grikiai |
150 mililitrų | žuvies sultinio |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 vienetas | svogūnai |
20 gramų | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | grikių miltai |
1 valgomasis šaukštas | miltai |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
1 žiupsnelis | žuvies prieskonių |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptos plekšnės
- Ant grotelių orkaitėje kepti ešeriukai
- Kepta žuvis jogurto padaže
- Lašišų arba upėtakių filė kepsnys su duonos plutele
- Pica su lašiša
- Lašiša su pievagrybiais
- Armėniškai keptas upėtakis
- Pomidorų padaže keptas šamas
- Žuvies ir daržovių apkepas
- Pyragas su lašišos įdaru
- Virta žuvis tešloje
- Kepti ešeriukai su svogūnų laiškų ir paprikos užklotu
- Užkandėlė su „Klasikine“ silke
- Žuvies kotletai su grybais
- Kepta lašiša su svogūnais ir sūriu
- Keptas ant grotelių upėtakis
- Keptas upėtakis
- Jūros lydeka Graikiškai
- Orkaitėje kepta žuvis
- Jūreivio sapnas
Lašišos faršo ir grikių kotletukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Lašišų faršas ,
500 gramų -
Grikiai,
200 gramų -
Žuvies sultinys,
150 mililitrų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Sviestas,
20 gramų -
Grikių miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Žuvies prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grikius užpilti karštu vandeniu ir palikti išbrinkti. Į žuvies faršą sudėti išbrinkusius grikius, įberti žuvies prieskonių, įmušti kiaušinį, suberti miltus ir, pagal poreikį įpylus sultinio, kad masė nebūtų kieta, gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir šaukštu dėti ant jo paruoštą masę mažomis porcijomis - kotletukų formos. Turėtų būti apie 16 - 18 kotletukų. Kepti iki 220 C laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Padažas: ant sviesto pakepinti supjaustą svogūną, po to dėti miltus, viską praskiesti sultiniu ir pavirinami ant silpnos ugnies 3 – 5 minutes. Sudėjus grietinę, dar pavirinti 5 minutes.
Kotletukus patiekti su karštomis bulvėmis. Skanaus.