200 gramų | lašiša (filė) |
400 gramų | sūris (fermentinis) |
4 vienetai | kiaušiniai |
300 gramų | špinatai |
šiek tiek | sviestas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Į sūrio ir kiaušinių masę sudėkite smulkiai pjaustytą lašišą ir išmaišykite. Apskritą kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi. Kepimo formą šonuose išklokite špinatų lapais, supilkite lašišos masę. Apkepą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Folijoje keptas karpis
- Marinuota stinta
- Pieniška moliūgų sriuba
- Šutintas upėtakis
- Spageti su alyvuogėmis
- Karosai grietinėje
- Bulviniai blynai su lašiša
- Troškinta menkė (ubagiškai)
- Bacalaitos – menkės kepsneliai
- Žuvies apkepas
- Lašiša „My little secret“
- Kepti ešeriukai su svogūnų laiškų ir paprikos užklotu
- Omarai
- Žuvies blyneliai
- Skumbrė su citrina
- Karpis, marinuotas česnake
- Kepta orkaitėje lydeka
- Keptas karpis tešloje
- Žuvis su persikais
- Keptos plekšnės
Lašišos apkepas su špinatais
- Paruošimo laikas:
-
Lašiša, filė,
200 gramų -
Sūris, fermentinis,
400 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Špinatai,
300 gramų - Sviestas
- Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Špinatus nuplaukite, nuskabykite lapus. Sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirkite minutę. Supilkite į sietelį kol nuvarvės. Sutrupintą fermentinį sūrį, sviestą ir kiaušinius dubenyje išsukite šaukštu. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.
Į sūrio ir kiaušinių masę sudėkite smulkiai pjaustytą lašišą ir išmaišykite. Apskritą kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi. Kepimo formą šonuose išklokite špinatų lapais, supilkite lašišos masę. Apkepą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Komentarai (7)
-
Benediktina
2008-09-26 07:04
Egle, jeigu išbandėte, tuomet gal galėtumėt nuotrauką įdėt? vizualus variantas greičiau suvilioja:)
-
Egle
2008-09-23 14:33
labai paprasta ir labai skanu. Tik butinai dar reikia padaziuka pasidaryti prie sito tortuko:)