2 gabalai | lašiša |
1 stiklinė | pienas |
0.5 vieneto | citrinos |
20 gramų | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | miltai |
1 žiupsnelis | krapai |
1 žiupsnelis | petražolės |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Orkaitėje keptos telapijos
- Aromatinga ant grotelių kepta žuvis
- Pyragas su lašišos įdaru
- Žuvis su persikais
- Lašiša sluoksniuotoje tešloje
- Bajoriška žuvis su pasninko spirgučiais pagal Radvilų virėjo receptą
- Skumbrė mikrobanginėje
- Žuvies troškinys
- Troškinta žuvis su morkomis
- Silkė pataluose
- Lašiša folijoje
- Keptos midijos su sūriu
- Nuostabioji paelija
- Lašiša grietinėlės padaže
- Kepta stinta
- Kepti karpiai
- Karpis, pomidorų padaže
- Žuvies kepsneliai
- Lašišos vėrinukai
- Lašišos apkepas
Lašiša su krapų ir petražolių padažu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Lašiša,
2 gabalai -
Pienas,
1 stiklinė -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Sviestas,
20 gramų -
Miltai,
1 arbatinis šaukštelis -
Krapai,
1 žiupsnelis -
Petražolės,
1 žiupsnelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lašiša įtrinama druska ir pipirais. Galima apšlakstyti iš pusės citrinos išspaistomis sultimis.
Lašišos gabaliukai dedami į garpuodį.
Per tą laiką pasidaryti padažą: keptuvėje ištirpinti sviestą. Smulkiai supjaustyti krapus ir petražolės lapelius, juos sudėti į tirpstantį sviestą. Įberti druskos. Pamaišyti.
Kai sviestsas ištirps, dar šiek tiek apkepti žalumynus – minutę, dvi.
Tada supilti pieną, suberti persijotus miltus. Maišyti, kol padažas taps vientisas.
Jeigu netenkins tirštumas, koreguoti įpilant daugiau pieno ar daugiau įberti miltų.
Padažu apipilti lašišą. Skanaus.