Kukuliukai "a lia Italia"
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 sauja bazilikas
1 vienetas paprika (ankštis)
100 gramų alyvuogių (žalios be kauliukų)
šiek tiek sūris
400 gramų pomidorai (dideli)
3 vienetai pomidorai (dideli)
400 gramų kiaulienos faršas (ar paukštienos)
2 riekės duona
1 vienetas kiaušiniai
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai (malti)
1 sauja rozmarinas
4 valgomieji šaukštai kvietiniai miltai
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek čiobreliai (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Sumaišykite mėsą su kiaušiniu, prieskoniais ir išmirkyta duona.
Smulkiai supjaustykite rozmarino lapelius. Drėgnomis rankomis apvoliokite kukuliuką ir apibarstykite jį rozmarinuose, stengiantis, kad rozmarino lapeliai prie jo priliptų. Tuomet kukuliukus su rozmarinais pavoliokite miltuose. Taip paruošę visus kukulaičius, pakepinkite juos keptuvėje švelniai apverčiant, kad tolygiai pakeptų visos pusės. Atidėkite.
Į orkaitėje troškinti skirtą indą supilkite konservuotus pomidorus, juos patogu peiliu pjaustant susmulkinti atidarytoje skardinėje dar iki supilant į troškintuvą. Į konservuotų pomidorų masę suberkite stambiais kubeliais supjaustytus šviežius pomidorus. Suberkite žalias alyvuoges. Į daržovių mišinį pirštais plėšant suberkite bazilikų lapelius. Įberkite druskos, pipirų, jei turite, džiovintų čiobrelių. Viską gerai išmaišykite.
Į daržovių mišinį atsargiai įmaišykite paruoštus kukulaičius, taip, kad jie būtų apsemti daržovėmis ir galėtų jose troškintis. Ant viršaus uždėkite aitriosios paprikos ankštį, švelniai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
Troškinti uždengtame inde 60-90 min. ~200°C temperatūroje. Patiekti dideliu samčiu užpilant ant išvirtų spaghetti makaronų. Prieš patiekiant dar kartą apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu, papuošti galima baziliko lapeliais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kukuliukai "a lia Italia"

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Sumaišykite mėsą su kiaušiniu, prieskoniais ir išmirkyta duona.
Smulkiai supjaustykite rozmarino lapelius. Drėgnomis rankomis apvoliokite kukuliuką ir apibarstykite jį rozmarinuose, stengiantis, kad rozmarino lapeliai prie jo priliptų. Tuomet kukuliukus su rozmarinais pavoliokite miltuose. Taip paruošę visus kukulaičius, pakepinkite juos keptuvėje švelniai apverčiant, kad tolygiai pakeptų visos pusės. Atidėkite.
Į orkaitėje troškinti skirtą indą supilkite konservuotus pomidorus, juos patogu peiliu pjaustant susmulkinti atidarytoje skardinėje dar iki supilant į troškintuvą. Į konservuotų pomidorų masę suberkite stambiais kubeliais supjaustytus šviežius pomidorus. Suberkite žalias alyvuoges. Į daržovių mišinį pirštais plėšant suberkite bazilikų lapelius. Įberkite druskos, pipirų, jei turite, džiovintų čiobrelių. Viską gerai išmaišykite.
Į daržovių mišinį atsargiai įmaišykite paruoštus kukulaičius, taip, kad jie būtų apsemti daržovėmis ir galėtų jose troškintis. Ant viršaus uždėkite aitriosios paprikos ankštį, švelniai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
Troškinti uždengtame inde 60-90 min. ~200°C temperatūroje. Patiekti dideliu samčiu užpilant ant išvirtų spaghetti makaronų. Prieš patiekiant dar kartą apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu, papuošti galima baziliko lapeliais.

Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų