500 gramų | miltai |
200 mililitrų | vanduo |
1 valgomasis šaukštas | aguonų |
10 gramų | mielės |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Į išsijotus miltus suberti druską ir aguonas. Supilti aliejų ir ištirpintas mieles ir užminkyti tešlą, kol tešla tampa vientisa ir nelipni (apie 10 minučių). Tešlą palikti šiltai, kad pakiltų (apie 1 valandą).
Iš pakilusios tešlos daryti piršto svorio volelius ir supjaustyti nedideliais, vienodo dydžio gabalėliais. Suformuotus kūčiukus sudėti į kepimo popierimiu išklotą skardą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai gražiai pagels.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sūrio pyragėliai
- Pyragas su Oreo sausainiais
- Aguonų-migdolų pyragas
- Pynutės su sezamo sėklomis
- Pyragas su obuoliais
- Varškės pyragas
- Sūrio tortas
- Močiutės pyragas kitaip
- Keksas su razinomis
- Kokosiniai sausainiai
- Meduolis baltarusiškai
- Velykų pyragas
- Obuolių pyragas
- Mano Napaleonas
- Keksiukai su mėlynėmis
- Balta sluoksniuota duona
- Vyšnių pyragas
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su įdaru
- Pyragas su sūriu, kumpiu ir alyvuogėmis
- Kalėdinis keksiukas
Kūčiukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Miltai,
500 gramų -
Vanduo,
200 mililitrų -
Aguonos,
1 valgomasis šaukštas -
Mielės,
10 gramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Druska
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi.
Į išsijotus miltus suberti druską ir aguonas. Supilti aliejų ir ištirpintas mieles ir užminkyti tešlą, kol tešla tampa vientisa ir nelipni (apie 10 minučių). Tešlą palikti šiltai, kad pakiltų (apie 1 valandą).
Iš pakilusios tešlos daryti piršto svorio volelius ir supjaustyti nedideliais, vienodo dydžio gabalėliais. Suformuotus kūčiukus sudėti į kepimo popierimiu išklotą skardą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai gražiai pagels.