12 vienetų | krevetės (nevirtos, didelės, be kevalo) |
1 vienetas | kiaušiniai (trinys, kietai virtas) |
2.5 valgomojo šaukšto | kukurūzai (miltai) |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
šiek tiek | pipirai (kvapnieji) |
3 riekės | duona (balta) |
1 vienetas | kiaušiniai (trinys, kietai virtas) |
30 gramų | jautiena (kumpis, virtas) |
1 vienetas | svogūnai |
2 stiklinės | aliejaus |
2. Gerai suplakite 1 kiaušinį su kukurūzų miltais, druska ir pipirais. Sudėkite krevetes į kiaušinių mišinį ir gerai išmaišykite, kad krevetės pasidengtų kiaušiniu.
3. Nuo duonos nupjaukite plutą. Perpjaukite kiekvieną gabaliuką į keturias dalis. Ant kiekvieno gabaliuko padėkite po vieną krevetę. Švelniai paspauskite krevetę, kad ji prikibtų prie duonos. Kiekvieną krevetę patepkite trupučiu kiaušinių mišinio.
4. Supjaustykite kiaušinio trynį ir kumpį į 1 cm gabaliukus. Smulkiai supjaustykite svogūną. Ant kiekvienos krevetės padėkite po vieną gabaliuką kiaušinio trynio ir kumpio bei 1/4 šaukštelio svogūno.
5. Inde "vok" įkaitinkite aliejų, kol jis pasiekia 190C temperatūrą. Vienu metu kepkite 3 ar 4 krevečių-duonos gabaliukus iki auksinės spalvos, kiekvieną pusę po 1-2 minutes. Nusausinkite ant popierinių servetėlių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pikantiški sumuštiniai
- Benedikto kiaušiniai su ZIGMO lašiša
- Kepti sūrio sumuštiniai
- Ispaniški sandvičiai
- Karšti sumuštiniai su šprotais
- Sumuštiniai su kiaušiniu
- Tobulas mėsainis
- Sūrio užkandis su totorišku padažu
- Karšti sumuštiniai
- Pakepintos baltos duonos riekelės
- Karšti sumuštiniai
- Sumuštinukai su mozarelos sūriu
- Kepti sumuštiniai su sūriu
- Skrudintos duonos sumuštiniai
- Sumuštinukai su obuoliais
- Šefo Luko mėsainis
- Originalūs sumuštiniai
- Tomo sveikuoliškas burgeris
- Kepti sumuštiniai su sūriu, kiaušiniu ir česnaku
- Keptas sumuštinis
Krevečių sumuštiniai
- Paruošimo laikas:
-
Krevetės, nevirtos, didelės, be kevalo,
12 vienetų -
Kiaušiniai, trinys, kietai virtas,
1 vienetas -
Kukurūzai, miltai,
2.5 valgomojo šaukšto -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio - Pipirai, kvapnieji
-
Duona, balta,
3 riekės -
Kiaušiniai, trinys, kietai virtas,
1 vienetas -
Jautiena, kumpis, virtas,
30 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Aliejus,
2 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Nuimkite krevečių apvalkus, palikdami uodegas. Pašalinkite venas. Aštriu peiliu perpjaukite krevetės nugarą. Švelniai pirštais paspauskite krevetę, kad ji būtų plokštesnė.
2. Gerai suplakite 1 kiaušinį su kukurūzų miltais, druska ir pipirais. Sudėkite krevetes į kiaušinių mišinį ir gerai išmaišykite, kad krevetės pasidengtų kiaušiniu.
3. Nuo duonos nupjaukite plutą. Perpjaukite kiekvieną gabaliuką į keturias dalis. Ant kiekvieno gabaliuko padėkite po vieną krevetę. Švelniai paspauskite krevetę, kad ji prikibtų prie duonos. Kiekvieną krevetę patepkite trupučiu kiaušinių mišinio.
4. Supjaustykite kiaušinio trynį ir kumpį į 1 cm gabaliukus. Smulkiai supjaustykite svogūną. Ant kiekvienos krevetės padėkite po vieną gabaliuką kiaušinio trynio ir kumpio bei 1/4 šaukštelio svogūno.
5. Inde "vok" įkaitinkite aliejų, kol jis pasiekia 190C temperatūrą. Vienu metu kepkite 3 ar 4 krevečių-duonos gabaliukus iki auksinės spalvos, kiekvieną pusę po 1-2 minutes. Nusausinkite ant popierinių servetėlių.